Okulda esrar ticareti yapan kantinciye 6 yıl 3 ay hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ekim 2010 14:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SAMSUN'da, işletmesini yaptığı ilköğretim okulunun kantinde esrar bulundurup sattığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Murat Özer, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eşini polise ihbar eden 41 yaşındaki eşi Selma Özer, ?Evde 10 yaşındaki kızımın önünde dahi esrar içiyordu? dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine geçen Şubat ayında, merkez İlkadım İlçesi'nde bir ilköğretim okulunun kantinine baskın yaptı. Evli ve 1 çocuk babası Murat Özer'in 1 yıldır işlettiği okul kantininde arama yapan polis, 245 gram esrar ele geçirdi.

Sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Özer, bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında esrar içtiğini ancak satmadığını söyleyen Özer, ?Kimseye esrar satmadım. Kantinde bulunan esrar da benim. Esrar evdeydi. Olay günü eşim okula geldi. 15 dakika sonra da polisler geldi. Bu eşimin bana kurduğu tuzaktır. Ben okulun kantinde esrar satmıyordum? dedi.

Daha önceki duruşmada tanık olarak dinlenen Özer'in eşi Selma Özer ise ifadesinde eşini polise kendisinin şikayet ettiğini söyleyerek, ?Onun esrar içmeyi bırakmasını istiyordum. Evde 10 yaşındaki kızımın önünde dahi esrar içiyordu. Bazen de satıyordu. Okulda bu işi yapmasını istemediğim için polisi arayarak ihbar ettim? diye konuşarak boşanma davası açtığını söylemişti.

Mahkeme heyeti, ?uyuşturucu madde ticareti yaptığı'na kanaat getirdiği Murat Özer'e 6 yıl 3 ay hapis, 1250 TL de para cezası verdi. Ardından da cezaevinde kaldığı süreyi ve dosyanın Yargıtay'da onaylanması sürecini dikkate alarak tahliye etti.

Öte yandan çiftin boşanma davalarının ise sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber