Yargıda rüşvet depremi: 2 eski Yargıtay onursal üyesi gözaltında

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2010 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yüksek yargıda çeşitli davaların rüşvet karşılığı yönlendirildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah gözaltılar başlatıldı. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli hakim Mustafa Oskay ile Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli Hakim Hasan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi, sabah saatlerinde gözaltına alındı.


Ankara, Erzurum ve İstanbul'da yürütülen 'yargıda rüşvet' operasyonunda 1'i eski daire başkanı, 2'si eski yargıtay üyesi, 13'ü avukat, 3'ü emniyet müdürü ve bazı işadamlarından oluşan toplam 40 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 13 gözaltı

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen yargıda rüşvet operasyonu kapsamında İstanbul'da 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Operasyonun "Yargıtay'daki rüşvet iddiaları" kapsamında yapıldığı bu iddiaların incelendiği belirtildi.

Akşam saatlerinde başlatıldığı ifade edilen operasyonda Ankara merkezli olarak bir çok adrese giden polis, iş adamları ve avukatların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. İstanbul polisinin de çalışma kapsamında kendi bölgesinde çalışma yürüttüğü ve 13 ismi gözaltına aldığı öğrenildi. Operasyonun ardından emniyet müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Ankara'ya gönderilmek üzere hazırlıklarının tamamlandığı sırada bir çok avukat da emniyete gelerek müvekkillerinin durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 13 şüpheli, operasyonun merkezi Ankara'ya gönderildi. Şu anda emniyet müdürlüğünde konu ile ilgili gözaltında kimse bulunmuyor. Gözaltında bulunan kişiler arasında tanınmış iş çevresi temsilcilerinin de bulunduğu öğrenildi.


Düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında 2 Yargıtay üyesi ve 13 avukatın da bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonda İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili bir rüşvet operasyonu başlatıldı.

Operasyonda 2 Yargıtay üyesi, 13 avukat olmak üzere toplam 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında işadamlarının da bulunduğu bildirildi.

Operasyon kapsamında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş için yakalama kararı çıkartıldı.

Yalçıntaş'ın yurtdışında olduğu belirtildi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber