PTT, yakında bankalarla kredi kartı uygulamasına da geçecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2010 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''PTT yakında anlaşma sağladığı bankalarla kredi kartı uygulamasına da geçecek'' dedi.

Yıldırım, PTT'nin 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rixos Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 1840 yılında kurulan PTT'nin o günden bugüne birçok önemli hizmete imza attığını söyledi.

PTT'nin Kurtuluş Savaşı'nın başlamasına Sirkeci Postanesi'nden katkı verdiğine ve Cumhuriyet'in kuruluşunda önemli hizmetleri olduğuna işaret eden Yıldırım, ''Geleneği olmayanın geleceği olmaz. İşte PTT böyle bir kuruluş. Geleneğinden güç alıyor, geleceğine hazırlanıyor'' dedi.

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı olan 2023'e ilişkin hedefleri doğrultusunda PTT Genel Müdürlüğünün ''2010-2023 Yol Haritası''nı belirlediğini anlattı.

Bakanlık görevine başladığı 2002 yılında ''PTT Türkiye'nin her yerinde olacak. Sadece para kazanmak amacında olan özel şirketlerin gitmediği yerlerde de PTT'nin bayrağı, amblemi muhakkak görülecek '' dediğini hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Bugün itibariyle Türkiye çapında 4059 iş yerine ulaştık. Daha güzel bir şey var. Bu iş yerlerinin olduğu yerleşim yerlerinin üçte birinde PTT'den başka kimse yok. 1342 noktada vatandaşa erişen sadece PTT var. Hizmet budur. Hizmet, 'para varsa gelirim, para yoksa giderim' demek değildir. Hizmet, yerine göre para kazanmadığınız yerde de aynı kaliteyi muhafaza ederek, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya kendinizi adamanız demektir. PTT işte böyle bir kuruluş. Kısa günün ticaretiyle menfaatiyle değil, ülke insanının mutluluğu, geleceği, sevinci için uğraşan köklü bir kuruluşumuz.''

-İŞLEM HACMİNDE 8-10 KAT ARTIŞ-

Yıldırım, 14 yıl önce PTT ile Telekom'un yollarının ayrıldığını hatırlatarak, PTT'nin hizmet alanlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Milletin yükünü taşıyan PTT'nin millete yük olmasını kimsenin kabul edemeyeceğini ifade eden Yıldırım, bu dönemde PTT'de sessiz değişim ve dönüşüm sürecinin başladığına dikkati çekti. Yenilenen imajı ile PTT'nin 2004'ten itibaren yeni hizmet çeşitleri sunmaya başladığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

''PTT'de 2002'de 2,7 milyon işlem yapılırken, bugün 20 milyonun üzerinde işlem yapılıyor. Yani işlem yapma hacminde 8-10 kat artış var. Ayrıca 2002 sonu itibariyle 7 ayrı kuruluşun işlemleri yapılırken şu anda 144 kurum ve kuruluşun 166 değişik türde hizmetini yapar hale geldi. Bu nasıl oluyor? Hizmeti vatandaşın ayağına taşıdık. Devletçi anlayışı, herkes bize gelsin anlayışını terk ettik. Böylece memnuniyeti ve hizmetlerin sayısını artırdık, kasamızı da doldurduk. Devlete, Hazine'ye yük olmaktan kurtardık. Zarar eden kuruluşların itibarı olmaz. Onun için PTT'nin kendi ayakları üzerinde durmasını çok önemsiyorduk.''

PTT Bank ile başlayan değişim sürecinin, PTT Kargo ile devam ettiğini ve PTT Kargo'nun hizmet kalitesinin kabul gördüğünü ifade eden Yıldırım, ''PTT borsa işlemlerine de aracılık eder hale geldi. Anadolu'nun birçok yerinde borsa yatırımcıları işlemlerini PTT aracılığıyla gerçekleştiriyorlar. PTT yakında anlaşma sağladığı bankalarla kredi kartı uygulamasına da geçecek'' diye konuştu.

-HER PERSONELE İKİ KEZ EĞİTİM-

PTT Genel Müdürü Osman Tural, 170 yıllık geleneğe sahip PTT'nin bugün 37 bin çalışanıyla millete hizmet vermenin onur ve gururunu yaşadığını söyledi.

Tural, geçen yıl yapılan Ulaştırma Şurası'nda belirlenen 2023 hedefleri çerçevesinde çalışmalara başlayarak, PTT'nin yol haritasını hazırladıklarını anlattı.

Personelin eğitimine verdikleri önemi vurgulayan Tural, ''2002'de hizmet içi eğitim alan personel sayımız sadece 2000'di. Geçen sene 62 bin olan bu rakam, bu yılın sonunda da 72 bine ulaşacak. Yani her personelimize kendi alanında iki kez eğitim verdik'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, bu yıl yapılan LYS ve SBS sınavlarında Türkiye'de ilk bine giren 28 PTT personeli çocuğuna dizüstü bilgisayar ile kalem seti verdi.

Ayrıca PTT Genel Müdürlüğü tarafından açılan ''Postadaki Hayatımız'' konulu hikaye, şiir ve fıkra yarışmasında dereceye giren PTT personeline ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber