Bursa'da KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı için alarm verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2010 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010 KPSS sınavında yaşanan kopya skandalından sonra 31 Ekim 2010'da yapılacak KPSS Eğitim Bilimleri Testi Sınavı için, Bursa'da alarm verildi. Sınav için, Vali Yardımcısı Selman Yenigün'ün başkanlığında toplanan kurum ve kuruluş temsilcileri, alınacak önlemleri görüştü. Bursa Valiliği toplantı salonundaki toplantı ile 2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nın güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için bir dizi karar alındı.

Toplantıda alınan bazı kararlar şöyle:

- ÖSYM il sınav merkez yöneticiliğinin belirtilen konularla ilgili tedbirlerin alınması için tutanağın birer nüshasının ÖSYM Başkanlığı, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, TEDAŞ, İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmesi.

- Sınav yapılacak okulların çevresinde kurulan pazarlar ve seyyar satıcıların yapacağı gürültüler ile çay bahçesi kafeterya gibi yerlerin yüksek sesle müzik yayınları Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta müdürlüğünce önlenecek.

-Sınav süresince, okulların çevresinden geçecek olan düğün konvoylarının gürültüleri Emniyet Müdürlüğünce önlenecek.

- Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi'ne bağlı sınav yapılacak okul ve fakültelerde 30 Ekim 2010 Cumartesi günü saat 09:00-16:00 arası açık bulundurulması ve yeterli personelin görevlendirilmesi sağlanacak.

- Sınava girecek adayların, sınav salonlarını kolayca bulabilmelerini için yazı ve işaretler asılması.

- Sınav yapılacak merkezlerde elektrik ve su kesintileri önlenecek.

- Sınav öncesi ve sonrası sınav binalarının bulunduğu semtlere ulaşım imkanı sağlanacak.

- Sınav günü meydana gelebilecek olaylarla karşın acil hizmet üniteleri ve 112 acil servis personeli yeterli düzeyde hazır bulunacak.

- Sınav evrakları ise Uludağ Üniversitesi kampusu içinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları içindeki sağlık merkezi odasında saklanacak.

- Sınav evrakı sınav merkezine gelmeden önce, evrakın konulacağı yer güvenlik görevlilerince titizlikle aranacak, kapı ve pencereler kontrol edilip çevrede görevliler dışında kimse bulunmayacak.

- Her türlü emniyet tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğünce alınacak.

12. Sınavların yapıldığı binalara en az 2 güvenlik görevlisi görevlendirilecek. Sınav merkezlerine cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi eşyalar ve her türlü elektronik/ mekanik cihazlar alınmayacak.

13. Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar güvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber