Doktor Başbakan Erdoğan'a hakaretten yargılanıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Opr. Dr. Ethem Coşkuner'in yargılanmasına başlandı.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Ethem Coşkuner'in yargılanmasına neden olan olay, yaklaşık 4 ay önce hastane bahçesinde bir diyalogla başladı. Hastane bahçesinin çevre düzenlemesini yapan mühendis Muhammet Çağlar'la tartışan Opr. Dr. Coşkuner arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası Muhammet Çağlar, Opr. Dr. Ethem Coşkuner'in, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hakaret etitğini ileri sürerek, şikayet etti.

Mühendisin şikayeti üzerine Opr. Dr. Coşkuner hakkında, ?kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği' ididasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün yapılan ilk duruşmasına Opr. Dr. Ethem Coşkuner ve avukatı mazeret bildirerek katılmadı. Mühendis Muhammet Çağlar ise ifadesinde, olay günü hastanene bahçesinde çalışırken Dr. Coşkuner'in geldiğini ve kendisine ?Tayyip yiyor, Emine yiyor, bunlar da yiyor, yediriyor' dediğini ileri sürdü. Duruşmada dinlenen 3 tanık da Dr. Coşkuner'in bu sözleri söylediğini belirtti.

Mahkeme, sanığın gösteridği tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber