Hastene personeline işaret dili kursu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına, işitme engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurabilmeleri için ?işaret dili? kursu verilmeye başlandı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen törende konuşan Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. İşitme engelli vatandaşların, sosyal yaşamda zorluklar yaşadığını ifade eden Köksal, bu tür projelerle, engelli vatandaşların sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Başhekim Doç. Dr. Özgür Yiğit ise Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve İşitme Engelliler Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen kurs kapsamında 30 hastane çalışanına 120 saat işaret dili öğretileceğini belirtti. İstanbul'da kayıtlı 66 bin işitme engelli vatandaş bulunduğunu ifade eden Yiğit, işitme kaybından dolayı gittikleri birçok yerde iletişim sorunları yaşayan bireylere daha rahat bir yaşam ve refah düzeyi sağlanması için toplumsal, kurumsal ve bireysel sorumlulukların yerine getirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kursun hastaneye başvuran işitme engellilerin yaşadıkları sıkıntıları çözeceğini anlatan Yiğit, kursun işitme engelli vatandaşların hastaneden hizmet alımını engelsiz hale getireceğini, kursu başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge verileceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber