Özcan, 'öğrenci affı çıkacak mı?' sorusuna cevap verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2010 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Özcan, affı ortadan kaldıracak bir mevzuat değişikliği üzerinde durduklarını söyledi. Özcan düzenlemenin son affın olduğu 2008'den sonrakileri de kapsayabileceğini belirtti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir görüşme yaptı.

Görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, afla ilgili çalışmalar konusunda bilgi verdi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan öğrenci affı sorusuna "Af konusu yanlış aksettiriliyor. Affın bir daha olmamasını sağlayacak bir mevzuat değişikliği üzerinde duruyoruz. Tasarıları Meclis'e yollamak için faaliyete geçtik. O affı ortadan kaldıracak bir düzenleme olacak." yanıtını verdi.

Özcan son affın çıktığı 2008'den bu yana olan dönemi kapsayan bir af yasası çıkartılabileceğinin sinyalini verdi: "2008'den bu yana olan süreyi kapsayabilir. Son aftan bu tarafı içine alabilir. O da Meclis'in karar vereceği bir konu."

Özcan görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Gül'e Meclis'ten çıkarmayı düşündüğümüz kanun tasarılarıyla ilgili bilgi verdim. ÖSYM'nin yeni durumuyla ilgili yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi verdim. Görüşmede türban konusu gündeme gelmedi."


ÖZCAN GÜL'Ü BİLGİLENDİRDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün yaptığı görüşmeyle ilgili, ''ÖSYM'nin yeni yapısıyla ilgili Meclisten geçirmeyi düşündüğümüz tasarılarla ilgili bilgi verdim. 'İyi bir yolda olduğunu' söyledi, hoşuna gitti zannediyorum'' dedi.

Prof. Dr. Özcan, Muş'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün yaptıkları görüşmeye ilişkin bir soruya Özcan, ''ÖSYM'nin yeni yapısıyla ilgili Meclisten geçirmeyi düşündüğümüz tasarılarla ilgili bilgi verdim. 'İyi bir yolda olduğunu' söyledi, Hoşuna gitti zannediyorum'' yanıtını verdi.

Özcan, başörtüsü konusunun görüşmede gündeme gelmediğini bildirdi.

Son günlerde basında çıkan öğrenci affına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine de Özcan, ''Af, yanlış aksettiriliyor. Öğrenci affı değil, affı ortadan kaldıracak bir mevzuat değişikliği üzerinde duruluyor'' diye konuştu.

2008 yılından önce af çıktığı hatırlatılarak, 2008-2010 yılı arasında aftan yararlanmak isteyenlerin durumuna ilişkin soruya Özcan, ''2008 yılından bu yana olan periyodu kapsayabilir'' yanıtını dedi.

Özcan, iptal edilen KPSS'de 100 puanın üzerinde alan adayların yeni sınav yerlerine ilişkin bir soruya karşılık, bu sorunun ÖSYM'ye sorulması gerektiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, yaklaşık yarım saat sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber