Hâkimlere kadın servisi telefon dökümlerinde

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Ekim 2010 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yargıya rüşvet operasyonu kapsamında Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Koçarslan'ın ihtilaflı bir arazi için iki tetkik hakimi ile bir yazı işleri müdürünü Reina'da ayarladığı ortaya çıkmıştı. Polisin teknik takibine takılan Koçarslan'ın sekreteri Serap K.A., ve şoförü Davut M.'nin görüşmeleri Yargıtay tetkik hakimlerine nasıl kadın ayarlandığını ortaya koyuyor. Sekreter Serap K.A., telefonda şoför Davut M.'ye 'Kaç para verdin. Kızlar güzel mi? Otele yerleştirdin mi?' diye sorular yöneltiyor. Soruşturmada tetkik hakimlerinin hakkındaki iddiaları içeren bu görüşmeler de Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'a gönderilen dosyada Reina'nın sahibi Koçarslan'ın Yargıtay mensuplarını Reina ile lüks otellerde nasıl ağırladığı gözler önüne serildi. İşte o görüşmelerin tapeleri:

SERAP: Kızları S..'e mi götürdün? DAVUT: Onlar taksi ile geldiler. SERAP: Güzel miydi kızlar bari? DAVUT: Hee. SERAP: Kaç liraya buldun? DAVUT: Ya 400 milyon lira. Telefonda konuşmayalım. SERAP: Mehmet Bey nerdeymiş? DAVUT: Allah cezasını versin. Aradı, fırça attı. SERAP: Niye? DAVUT: Yav biz kendi aramızda arkadaşlarla öyle bakan deriz. Başkanım diye makara geçiyoruz ya, hakiminin dedi kızdı o da. SERAP: Ne diyecekmişsin. DAVUT: Ya niye öyle diyorsun diye. SERAP: Telefonlar dinleniyor ya.

Soruşturmada tutuklanan 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı M.O. ile Avukat N.O. arasında geçen görüşmede Yargıtay üyelerine baskı yapıldığını da gündeme getirdi. M.O., Yargıtay üyelerinin muhalefetinde ısrar etmesi etmemesi yönünde uyarılarda bulunduğu şu görüşmelerde saptandı:

AVUKAT: Nerdesin abi. YARGIÇ: Biraz önce geldim. Görüştük, gerekli şeyleri konuştum. AVUKAT: İyi karşıladı tabi. YARGIÇ: Karar düzeltmeden dönmezsiniz herhalde dedim. Birinin koşulları ayrı, öbürünün ayrı dedim. Sizin heyetin muhalefeti var mı, yazdı mı muhalefet daha önce dedim. AVUKAT: Ağzına sağlık abim. YARGIÇ: Yok dedi muhalefet. Yarın vallahi tefe koyar çalarlar dedim. AVUKAT: Sağ ol.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber