3 bin kişiye KPSS sürgünü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ekim 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'deki kopya ve soru hırsızlığı iddiaları üzerine iptal edilen eğitim bilimleri testinin pazar günü yapılacak yeni oturumuna, şüpheli durumda bulunan 3 bin 227 kişi evlerinin bulunduğu illerde sınava katılamayacak. Adaylar, Ankara ve İstanbul'daki okullarda sınava girecek.

Sınav, pazar günü 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacak.Sınava öğretmen adayı 294 bin 909 aday katılacak.

İptal edilen Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 ve üstünde doğru yanıt vererek yüksek puan alan adayların sınava girecekleri yerler il bazında değiştirildi. Söz konusu olan 3 bin 227 aday, kendileri için belirlenen yeni yerlerde sınava alınacak.

ÖSYM, sınavla ilgili olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. ÖSYM'nin uyarıları şöyle:

- Adaylar sınava sadece kendilerine ÖSYM tarafından gönderilmiş olan sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı, özel kimlik belgesi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile girebilecekler. Özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ya da pasaport kabul edilecek.

- Adayların sınava girerken üzerlerinde cep telefonu, kol ya da cep saati, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, broş, yüzük, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bulunmayacak.

- Adayların sınav binalarına girişinde hiçbir emanet kesinlikle kabul edilmeyeceğinden adaylar çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmeyecekler.

- Adaylar sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelecekler.

- Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber