Protokol hatası yapan TYH personeline uyarı cezası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY uçağında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ayrılması gereken yere Devlet Bakanı Bağış'ın eşinin oturmasına THY personelinin yol açtığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çarşamba akşamı THY'nin 20.00 uçağıyla İstanbul'dan Ankara'ya dönüşünde yaşanan protokol karışıklığının AKŞAM'da dün yer almasının ardından THY inceleme başlattı. THY yetkilileri, uçaktaki koltuk sıralamasında her zaman protokole uyulması konusunda titiz davranıldığını belirtti. Yetkililer, Kılıçdaroğlu'na 1 D, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış ile kızı Ecehan Bağış'a 1A ve 1C koltuklarının verilmesinde istenmeden bir hata oluştuğunu ifade etti. THY'nin yaptığı inceleme sonucu sorunun personel hatasından kaynaklandığı tespit edildi. Hata yapan personele 'uyarı cezası' verildi.

BİZİM DIŞIMIZDA GELİŞTİ

Bakan Bağış'ın basın müşavirliği 'Konunun bizimle ilgisi yok. Üzgünüz. Bizim dışımızda gelişen bu olaydan rahatsız olduk. Hanımefendi Sayın Kılıçdaroğlu'na yer değiştirmeyi teklif etti' açıklaması yaptı. Uçakta ekonomi bolümünde oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de 'THY görevlilerinin özensizliği ve işgüzarlığı. Beyhan Bağış'ın bir hatası olduğunu düşünmüyorum' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber