Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren rayı pazartesi birleşiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara ( Polatlı) - Konya ( Pınarbaşı) Yüksek Hızlı Tren Hattı, 1 Kasım'da günü birleştiriliyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, pazartesi günü hattın Konya'ya 65 kilometre mesafedeki birleşme noktası için gerekli son panel serimine eşlik edecek. Böylece çift hatlı ve elektrikli Polatlı-Pınarbaşı yüksek hızlı demiryolu hattının iki ucu birleştirilmiş olacak.

Projenin ilk ray kaynağı 17 Temmuz 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti. Aralık 2010'da yapımı tamamlanıp teste alınması planlanan hızlı tren hattının devreye girmesiyle birlikte, iki kent arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya inecek. Daha sonra devreye alınacak Eskişehir-Konya'daki süre de 1 saat 30 dakika olacak.

Diğer taraftan, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin 2. etabı olan Eskişehir- İstanbul kesiminin bitirilmesiyle, İstanbul-Konya arasındaki 12 saat 25 dakikalık seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek. İstanbul-Konya, İzmit-Konya, Adapazarı-Konya gibi iller arasındaki ulaşım da kısalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber