Bankalarda 'kredi bayramı' heyecanı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Kasım 2010 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KERİM ÜLKER

Kurban Bayramı öncesi kredi musluklarını açan bankalar 84 aya varan vade seçenekleriyle 100 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunuyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bankalar 'En Uygun Şartlarda Kredi' verme yarışına girdiler. Bankaların birbiri ardına açıkladığı koşullar, uygun faiz seçenekleri ve uzun vadeler uzun tatil dönemini adeta 'kredi bayramı'na dönüştüreceğe benziyor. Kredi kampanyalarını açıklamaya başlayan bankalar da ilk göze çarpan faiz oranlarının ihtiyaç kredilerine nazaran daha düşük olması. Kurban Bayramı kredilerinde bazı bankalar faiz almak yerine yalnızca komisyon bedeli talep ediyor. Bankalar yüzde 0.39'dan başlayan faiz oranlarında yüzde 1.05'e kadar seçenekler sunarken vadeler ise 84 aya kadar uzayabiliyor. 15 Kasım'da başlayacak olan Kurban Bayramı için bankaların sunduğu kredi 100 bin TL'ye kadar farklı seçenekler sunuyor.

Kredilerin birçoğu masrafsız

Akbank: Akbank İhtiyaç Kredileri için yüzde 1.15 faiz uygulanıyor. Ayrıca istenirse 36 ay vade ile 20 bin liraya kadar ihtiyaç kredisi sağlanabiliyor.

Denizbank: Tüketicilere bayram ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Cebimde Kredi imkânı sunan Denizbank, dosya masrafsız yüzde 1.09 ila yüzde 1.39 faiz seçenekleri imkânı veriyor. Bankanın bayram kredileri 15 bin TL'ye varırken vadeler ise 36 aya kadar uzuyor.

Miktar 100 bin TL'ye varıyor

Eurobank Tekfen "Süper Tatil Kredisi" kampanyası kapsamında Eurobank Tekfen, yüzde 0.99'dan başlayan faiz oranları ve 24 aya varan vade seçenekleri ile 10 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Kredi faiz oranları yüzde 0.99'dan başlıyor.

ING Bank Kredi Butik kampanyasında yüzde 0.75'ten başlayan faiz oranı ve sabit masraf sunuluyor. Tüketicilere 100 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunulurken faiz oranı yüzde 0.99'dan başlıyor.

84 aylık uzun vadeli seçenekler sunuluyor

Vakıfbank Geleneksel Bayram Kredisi ile 70 bin TL'ye kadar ulaşan kredi kullanmak mümkün. 84 aya varan vade seçenekleri sunan Vakıfbank'ın faiz oranları ise yüzde 0.62 ile yüzde 1.10 arasında değişiyor.

Yapı Kredi Bankası Bireysel İhtiyaç Kredisi ile birbirinden farklı kredi seçenekleri sunuluyor. Faizsiz Kredi'de, vade sonuna kadar hiç faiz ödenmezken, Masrafsız Kredi'sinde ise masraf veya komisyon ödenmiyor.

Geri ödemelerde iki ay erteletme seçeneği de var

Fortis Bank Fortis Bank Türkiye, "Borç Transfer Kredisi'' ile diğer bankalardaki kredi kartı ve bireysel nakit kredi borçlarının tamamının bir defada ödeyip kapatılabilmesini, yüzde 0.99 faiz oranı ve eşit taksitle 48 aya kadar vadeyle Fortis'e geri ödenebilmesini sağlıyor.

Halkbank 'Geleneksel Erken Gelen Bayram Kredisi'nde 5 bin liralık kredi için 60 aya varan vade imkanı var. Masrafsız kullandırılan 10 bin liralık kredi için aylık faiz oranının yüzde 0,99'dan başlıyor. Halkbank'ın, Erken Gelen Bayram Kredisi'nin geri ödemesinde ilk taksiti 2 ay erteleme seçeneği de sunuluyor.

İş Bankası 15 Kasım'a kadar geçerli olacak "Geleneksel Bayram Kredisi'' kampanyasında kamu ve özel sektör çalışanları, serbest meslek sahipleri ile emeklilerin aylık yüzde 0.45 faiz oranı ya da peşin komisyon ödeyerek faizsiz, 5 bin liraya kadar 10 ay imkanı bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber