ÖSYM'den şüphelilere özel inceleme

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2010 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esra KAYA

ÖSYM, kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 100 net ve üzerinde yapan, önceki gün yenilenen sınava tekrar giren şüpheli adayların kağıtlarını özel olarak inceleyecek. Soru kitapçıkları da tek tek kontrol edilecek.

Şüpheliler savcılığa

İnceleme sonrasında, bu adayların doğru sayılarıyla iptal edilen sınavda yaptıkları doğru sayıları arasında ciddi farklar bulunursa, adaylar takibe alınıp, savcılığa bildirilecek. Bu adayların bir önceki sınavdaki soru kitapçıkları üzerindeki karalamalar ve yazılarla, yeni kitapçıkları üzerinde de karşılaştırma yapılacak.

Aynı başarı olacak mı

YÖK yetkilileri, iptal edilen sınavda 100 net ve üzerinde yapan şüpheli 3 bin 227 adayın sonuçlarını merakla beklediklerini belirterek, ?Gerçekten emeğiyle o sonucu alanlarla almayanlar ortaya çıkacak. Bakalım kaç kişi aynı başarıyı gösterebilecek? Merakla bekliyoruz. Bu adayları takip ediyoruz. Cevap kağıtları ve soru kitapçıklarını da tek tek inceleyeceğiz? dediler.

Sonuçlar 10 gün içinde

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, dün katıldığı 18'inci Milli Eğitim Şurası açılış töreninde, önceki gün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri sınavı sonuçlarının 10 gün içinde açıklanacağını söyledi. Sınavın sorunsuz geçtiğini belirten Özcan, ?Sınavdan sonra ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir arayıp bilgi verdi. Ufak tefek şeyler olmuş ama genel olarak hiçbir sıkıntı yok. Çok güzel geçmiş? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber