PTT'de banka dönemi: Artık su tahsilatı da yapılacak

Haber Giriş : 16 Mart 2005 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Hatay Başmüdürü Mahmut Tatlıcı, PTT şubelerinde banka döneminin başladığını belirterek, "PTT Bank ile her PTT şubesi bir banka oldu" dedi.

Tatlıcı, düzenlediği basın toplantısıyla PTT hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tatlıcı, Hatay'ın nüfusuna göre en çok gönderi alan iller sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, "Hatay'da geçtiğimiz yıl 10 milyon gönderiyi dağıttık" dedi.

PTT Bank hizmetine başladıklarını da belirten Tatlıcı, "Böylece vatandaşlarımız, kırsal kesim dahil olmak üzere, banka şubelerinin sağladığı olanaklardan faydalanabiliyor. PTT Bank para yatırma-çekme hizmeti veren tüm bankalara eşit mesafede, güvenilir ve en uç noktalarda halkımıza hizmet veriyor.

PTT gerek bankacılık, gerekse diğer hizmet kurumları alanında yaptığı tahsilat hizmetiyle tek tahsilat noktası olma yolunda önemli mesafe kat etmiştir.

2005 yılı içerisinde de hizmet atağımız devam edecek" şeklinde konuştu. Tatlıcı, Türkiye'de vatandaşların kuyruklara alıştığını da vurguladığı konuşmasında, kuyruk çilesini önlemek için tüm ödemeleri tek noktada birleştirdiklerini de sözlerine ekledi.


PTT ASKİ FATURALARINI DA TAHSİL EDİYOR

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Adana Başmüdürü Mahmut Akbal, 30 merkezde otomasyon işleminin tamamlandığını, 17'si için ek çalışmaların sürdüğünü belirtirken, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile de, su faturalarının tahsili için anlaştıklarını söyledi.

Akbal, gelişen ve değişen şartlara göre PTT'nin her geçen gün hizmet çeşidini ve kalitesini artırdığını belirtti. Bu bağlamda Adana'da da hızlı bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Akbal, "17 Haziran 2004 tarihinde sadece 9 olan otomasyon merkezimizin sayısı 21 Şubat 2005 tarihi itibarıyla 30'a çıkarılmıştır. Ayrıca bir kısmı ilçe ve beldeler olmak üzere toplam 17 merkezimizin de otomasyona geçmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kent merkezlerine gelmeden vatandaşların bir çok işini bulunduğu yerde yapmalarını hedeflediklerini ifade eden Akbal, "On-line olarak hizmet verilen şubelerimizde bir vatandaşımız, rutin hizmetlerimizin dışında ayrıca para gönderip alabilir, elektrik, cep ve sabit telefon faturalarını, anlaşmalı bankaların kredi kartı borçlarını ödeyebilir, Emekli Sandığı ve SSK'nın ödemelerini alabilir" diye konuştu.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile de anlaşma sağlandığını açıklayan Akbal, "ASKİ ile yapılan protokol gereği 15 Mart 2005 tarihi itibarıyla su faturalarını da tahsil etmeye başladık. Ancak bankalarda da olduğu gibi gecikmeli su ve elektrik faturalarını tahsil etmemiz mümkün değildir" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber