Başbakan: Kızların giyimine bakarak okuldan uzaklaştırılması vicdanla bağdaşmaz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Kasım 2010 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MÜRSEL KARADENİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genç kızların giyim şekline bakarak okuldan uzaklaştırılmasının eşitlik ve vicdanla bağdaşmayacağını söyledi.

Okuma-yazma oranının artışı için mücadele verdiklerini belirten Erdoğan, "Modernlik adına, bizzat kadınlar tarafından genç kızların giyim şekline bakarak okullardan uzaklaştırılması ne eşitlikle, ne insaniyetle, ne de vicdanla bağdaşmaz." dedi.

İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi (İKAM) tarafından 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında düzenlenen Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması (KADINİst), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla başladı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kadın buluşmasına Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile İKAM Kurucu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Avrupa Parlamentosu Başkan Vekili Diana Wallis ve Beyaz Kurdele kurucusu Michael Kaufman katıldı.

'Anamın bulaşık yıkarken nasıl üşüdüğünü bilirim'

Açılışta konuşan Başbakan, Türkiye'deki çağdaş yapılanmanın kadınlar açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "İktidara geldiğimizde 9 ilde doğalgaz vardı, şimdi 66 ilde var. Kadınlarımızın bulaşık yıkamak için soğuk mutfakta nasıl üşüdüklerini biliyorum. Anamdan biliyorum, komşularımızdan biliyorum." ifadesini kullandı. Erdoğan konuşurken salondaki bir grup kadın, "Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadını öldürüyor" yazılı pankartlar açtı. Kadınlar korumalarca salondan çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber