Darbeci baroda, seçimi bugün

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Kasım 2010 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ikinci büyük barosu olan İstanbul Barosu'nun genel kurulu bugün seçimlerle sona erecek. Haliç Kongre Merkezi'ndeki genel kurulda 6 ayrı liste yarışıyor.

Başkanlık için Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Ümit Kocasakal, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Kemal Aytaç, Katılımcı Avukatlar Grubu adayı Mustafa Güngör, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Feyzi Çelik, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin çekişecek.

Yeni başkanını seçen İstanbul Barosu'nda adaylar eski yönetimin ?darbeci' anlayışını eleştirdi. Başkan adaylarından Fevzi Çelik ?Ergenekon'a avukat gönderdiler ama çocuk davalarına gönderilmedi? diye tepki gösterdi

İstanbul barosu seçimlerinde bu yıl 6 ayrı platform başkanlık için yarışıyor. Seçim sonuçları bugün belli olacak. Ancak dün seçim sonuçlarından önce başkan adayları tek tek kürsüye çıkıp çeşitli vaatlerde bulunup mevcut baro yönetimini eleştirdi. Özgürlükçü Hukuk Patformu Başkan Adayı Avukat Fevzi Çelik ?'Baro, CMK'nın boykot edildiği dönemde Ergenekon sanıkları ve askeri mahkemelere avukat gönderdi. Ancak çocuk davalarına avukat göndermedi'' diyerek mevcut yönetimi eleştirdi.

Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Kemal Aytaç da Baro'nun darbeler ve darbecilere karşı sessiz kalmasını eleştirdi. Aytaç, ?'Bir baro muhtıra karşısında susar mı? Baronun sözü güvenilirliğini yitirmiştir' dedi. Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Adayı Satılmış Şahin üstünlerin değil hukukun üstünlüğü sloganıyla yola çıktıklarını hatırlarak ?'Baro otomobilciler federasyonu kadar üyelerinin hakkını savunmuyor. Cumhuriyetin temel ilkelerine hepimiz sahip çıkıyoruz. Bu kusurlara perde yapılmamalı'' dedi

MUAMMER AYDIN: TÜRBANA ÖZGÜRLÜK OLMAZ

Mevcut Baro Başkanı Muammer Aydın ise insan hakları ve hukukun üstünlüğünü savunduklarını ileri sürerek ?'Özgürlükten söz ediliyor. Türbana özgürlük gibi bir özgürlük olamaz. Hurşit Tolon da olsa, kim olursa olsun hukuksuzluğa uğramış herkesi savunuruz'' diye konuştu. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber