Alışverişte H&M çılgınlığı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Kasım 2010 12:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

"Türkiye önemli bir pazar, o yüzden dışarıda kalamazdık" diyen hazırgiyimin dev markası H&M'nin CEO'su, açılıştaki izdihamla şoke oldu. Uzun kuyrukların oluştuğu mağazaya 1 saatte 2 bin 500 kişi giriş yaptı

Türkiye'deki ilk mağazasını dün Forum İstanbul AVM'de açan H&M, çıkış kapısına kadar uzanan yaklaşık 300 metrelik kuyrukta bekleyen müşteri ilgisiyle ihya oldu. "Türkiye'nin muazzam bir büyüme potansiyeli var. Önemli bir pazar olduğundan kendimiz girdik, franchise'a burayı bırakamazdık" diyen CEO Karl-Johan Persson, 1 saatte 2 bin 500 kişinin kapıdan giriş yaptığı mağazada bebek arabalarıyla düşme tehlikesi geçiren kadınlarla bastonlu yaşlıları görünce 'şoke oldum' dedi. Bir kerede bin 500 kişinin girebildiği 2 bin 300 metrekarelik mağazaya belirli zaman dilimi aralıklarıyla müşteriler alınarak izdihamın da önüne geçilmeye çalışıldı. Kapıdaki güvenlik görevlilerinin girişleri kontrol altına aldığı mağazada 70 kişilik yerli ve yabancı ekip bir yandan reyonları düzeltirken bir yandan da mal tedarikini sağladı. Mağazadaki kasalar önünde de ödeme kuyrukları oluştu. Özellikle genç kızların kollarından dökülen kıyafetler markaya gösterilen ilgiyi gözler önüne serdi.

Kasa önünde uzun bekleyiş

Aldıkları ürünleri taşımakta zorlanan müşteriler kasalar önünde de uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman müşteriler kasa çalışanlarına tepki gösterdi.

CEO kalabalığı görünce şoke oldu

H&M'NİN CEO'su Karl-Johan Persson (en sağda) "Bu kadar kalabalığa inanamıyorum. Böyle bir görüntü beklemiyordum" dedi. Türk insanının modaya olan düşkünlüğünü bildiğini ancak bu kadar ilgi göstereceklerini düşünmediğini dile getiren Persson, "Çok mutlu ve gururluyuz. Türkiye pazarının beklentilerimi karşılayacağından eminiz" dedi.

Kıyafet hırsızları güvenliğe takıldı

Ana kapının giriş için kullanıldığı mağazada diğer üç kapı sadece müşteri çıkışları için kullanıldı.

Etiketleri söküp mağazadan ürün çalmak isteyenler güvenlik ekipleri ve alarmlara takıldı.

'Açılışa 60 saniye' anonslarıyla çığlıklar duyuldu.

H&M'nin 2 katlı mağazasının yerli ve yabancı komşuları hem vitrinlerini hem girişlerini daha efektif kullanarak 'taksit, promosyon ve indirim' tavsiyelerini daha görünür hale getirdi.

2 kattan oluşan mağazanın kadın bölümü dolup taşarken, alışverişlerini tamamlayan kadınlar daha sonra da erkek ve çocuk reyonlarını doldurdu.

Mağazanın etrafındaki cafe ve restoranlar da alışveriş yorgunu müşterilerle sevindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber