Nüfus cüzdanı olmadığı için KPSS'ye alınmayan aday, dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2010 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekrarlanan KPSS'de nüfus cüzdanı yanında olmayan öğretmen adayı, kimlik yerine ehliyetini gösterince sınava giremedi. Süleyman Küçükdallar, konuyu yargıya götüreceğini söyledi

Kopya çekildiği iddiasıyla iptal edilen ve tekrar edilen KPSS'nin Eğitim Bilimleri Sınavı mahkemelik oluyor. 2001 yılında Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Talaş Üretim Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra 10 yıldır KPSS'den yeterli puanı alamayarak atanamayan 37 yaşındaki Süleyman Küçükdallar, yeniden yapılan sınava alınmadı.Yanında nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle salona alınmayan Küçükdallar, salon görevlisine sınav giriş kimlik kartındaki sınava gelirken uyulması gereken kuralları hatırlattı.

?10 YILDIR ATANAMIYORUM'

Salon görevlisini yine ikna edemeyin Süleyman Küçükdallar, kuralları anlatan maddeler içerisindeki ?Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci özel bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet ya da pasaport) yanınızda bulundurunuz? ibaresini gösterdi. Buna rağmen yine sınava alınmayan Küçükdallar, 10 yıldır KPSS işkencesi nedeniyle atanamadığını anlatarak ?ÖSYM'den bize başka şey söylediler diye beni sınava almadı. Bu yıl hakkımı yaktı. Hayatımı kararttı. Salon görevlisine dava açacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber