Yeni haftada havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2010 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre: Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul'un Çatalca ve Silivri çevrelerinde hafif yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Bursa (Yenişehir) ve Muğla çevreleri ile iç ve doğu kesimlerde yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara'da lodosla birlikte 1 ila 3 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğleden sonra Ege'de, akşam saatlerinden itibaren Marmara'da kuvvetli (40-50 km/s) olarak esecek.

UYARILAR

SİS UYARISI: Sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Bursa (Yenişehir) ve Muğla çevreleri ile İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalama, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Van) yer yer don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, İstanbul'un Çatalca ve Silivri çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde sis görülecek. Akşam saatlerinden itibaren lodos kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

EGE: Kıyıları parçalı zamanla çok bulutlu, diğer kesimleri parçalı az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimleri ile Muğla çevrelerinde yer yer sis görülecek. Öğle saatlerinden itibaren kıyılarında lodos kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, gece saatlerinde kuzeydoğusunda don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Çorum çevrelerinde don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis, gece don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber