Didim Belediye Başkanı hakkında yürütmeyi durdurma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2010 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmalar nedeniyle görevinden alınan Aydın'ın Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı hakkında, Aydın 1'inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Başkan Kamacı, kararın İçişleri Bakanlığı'na tebliğinin ardından bir ay içinde görevine dönebilecek.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, hakkındaki, ?Zimmetine para geçirmek', ?İhaleye fesat karıştırmak', ?Görevi kötüye kullanmak' gibi iddialarla açılan soruşturmar için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine, geçen 27 Temmuz'da görevden alındı. Bunun üzerine Kamacı, avukatları aracılığıyla hüküm giydiği herhangi bir dava olmadığını belirterek, yürütmenin durdurulması ve görevine iadesi için Aydın 1'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, dün Başkan Kamacı'nın görevden alınması konusunda yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Mümin Kamacı'nın avukatı Vedat Ege, mahkeme kararının İçişleri Bakanlığı'na önümüzdeki günlerde ulaştırılacağını belirterek, ?Mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verebilmesi için alınan o kararın hukuka aykırı olması gerekir. Burada mahkeme Mümin Kamacı'nın görevden alınmasının hukuka aykırı olduğuna hükmetmiştir? dedi. Avukat Ege, İçişleri Bakanlığı'nın İdare Mahkemesi'nin kararına Bölge Mahkemesi'ne başvurarak itiraz edebileceğini, ancak bunun Kamacı'nın görevine dönmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi.

Mahkemenin kararını sevinçle karşılayan Mümin Kamacı ise, ?Biz sadece Didim için çalıştık. En başından beri adalete güvendik, haksız kararın mahkemeden döneceğini söyledik. Sonuçta adalet yerini buldu. Didim için kaldığımız yerden devam edeceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber