Memurlar, kurbanlık fiyatlarını 'danalı eylem'le protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2010 15:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Türkiye Kamu Sen üyesi memurlar, kurbanlık hayvanların pahalı olmasını AK Parti il binası önüne getirdikleri dana ile protesto etti. Bu yıl kurban kesemeyeceklerini ileri süren memurlar, dana ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye Kamu Sen Bursa İl Temsilciliği ile Türk Tarım Orman Sen Bursa Şubesi'nin AK Parti Bursa İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen eylem ilginç görüntülere sahne oldu. Memurlar tarafından bina önüne dana, basın açıklaması boyunca sakince bekledi. Zaman zaman boynuz sallayıp etrafındakileri korkutan dananın, ara sıra yaptığı 'mölemelerle' de basın toplantısında renkli anların yaşanmasına sebep oldu. Memurlar, kurbanlık dana ile tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kamu Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, kurban kesmenin memur için lüks olduğunu iddia etti. Fiyatların ateş pahası olduğunu belirten Türkoğlu, "Ortalama bir kurban 700 TL ile bin 200 TL arasındadır. Ülkemizde 100 haneden ancak 25 hane kurban kesebilmektedir. Diğer 75 hanede ise çoluk çocuğu ile milyonlarca insanımız kurban kesebilen hanelerden gelecek paylara muhtaç bırakılmıştır." dedi.

Memur maaşlarının kurban karşısında eridiğini savunan Türkoğlu, "Bu yıl da kurban kesemeyen memurlar olarak, kurbanlıkla bir hatıra fotoğrafı çektiriyoruz. Belki bir yetkili bu gerçekleri görür de bu hazin tabloya bir son verir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber