Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın batısı ile Ege'nin kıyı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

UYARILAR

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Van) yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ LODOS UYARISI: Rüzgarın Marmara ile Ege'nin kıyı kesimlerinde akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar akşam saatlerine kadar güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

EGE Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar bölgenin kuzeyinin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ Az bulutlu ve açık, batısı parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer hafif sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ Parçalı ve az bulutlu geçecek.Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer hafif sis, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber