Öğrenci velileri kadrolu öğretmen istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 18:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrenci velileri, derslerin boş geçmesi nedeniyle okul idaresinden kadrolu öğretmen istedi.

Kumluca'da eğitim veren Atatürk İlköğretim Okulu 2-B Sınıfı öğrenci velileri, çocuklarının derslerinin zaman zaman boş geçmesi nedeni ile okul idaresine gelerek bu sorunun giderilmesini istedi.

Okul Müdürü Erkan Kocababa ile görüşen veliler, hangi sebeple olursa olsun çocuklarının derslerinin boş geçmemesi gerektiğini söyledi.

Öğrenci velilerinden Zekiye Küçükçiftçi, "Geçen yıl sınıfımızda birçok öğretmen değişti. Bu değişiklik sırasında çocuklarımız eğitim alamadı. Okul idaresi sınıf öğretmeninin rahatsız olduğunu söyledi. Bu yılda sözleşmeli bir öğretmen verildi sınıfımıza. Şimdiki öğretmenimiz de bir hafta sınav için izin aldı. Şimdi de dedesi vefat ettiği için izin almış. Biz sınıfımıza kadrolu öğretmen istiyoruz. Bizim çocuklarımız her ne sebeple olursa olsun eğitimden mahrum olmamalı" diye konuştu.

Öğrenci velilerini dinleyen Okul Müdürü Erkan Kocababa, geçen yıl 2-B sınıfında sıkıntılar yaşandığını belirterek "Ancak, bu yıl dersler vefat hadisesi hariç boş geçmedi. Öğretmenimiz de dedesi vefat ettiği için izin aldı" diye konuştu.

Okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise "Sınıfımızın hali hazırdaki kadrolu öğretmenini karaciğer rahatsızlığı nedeni ile Halk Eğitim Müdürlüğü'ne görevlendirdik. Öğretmenin rahatsızlığı nedeni ile siz değiştirmek istemiştiniz. Biz de yerine öğretmen verdik. Şimdi onu da istemiyorsunuz" dedi.

Kadrolu öğretmenin öğretmenlik yapamaz raporu varsa yerine yeni öğretmen isteyebilecekleri sözünü veren Milli Eğitim Müdürü Doğan, konuyla ilgileneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber