Sözleşmeli öğretmene kadro talebi başka bahara kaldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 07:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hemen kadro yok

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaklaşık 70 bin sözleşmeli öğretmeni kadroya alma çalışmaları 'Kamu Personel Rejimi'ne takıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin tüm devlet memurlarına ilişkin yürütülen 'personel rejimi' çalışması kapsamına dahil edildiğini, bugün itibarıyla hemen kadroya alınma durumlarının bulunmadığını söyledi. Öğretmenlerin de bu kapsamda değerlendirilmesi nedeniyle sözleşmeli öğretmenlerin kadro talebi de şimdilik bir başka bahara kaldı.

Bütçe görüşmelerinde sözleşmeli öğretmenlere ilişkin görüşlerini açıklayan Bakan Çubukçu, 'Bizimle birlikte diğer sözleşmeli personel çalıştıran bakanlıkların da yeniden ve kapsamlı şekilde bu personel rejimi içerisinde değerlendirilmesi önerisi üzerinde çalışma, daha kapsamlı bir hale dönüştürüldü ve sürdürülüyor. Sözleşmeli öğretmenleri de buraya dahil etmeyi düşünüyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, personel rejimi çalışmalarını sürdürürken 2011 yılında alınacak 55 bin kadronun tamamını da kadrolu olarak yapacak. 2011 yılında sözleşmeli öğretmen alınmayacak. 55 bin kadroya başvuracak ve atanacak sözleşmeli öğretmenlerden boşalacak yerlere ise sözleşmeli ataması yapılmayacak.

KONTENJAN DÜZENLEMESİ

YaklaŞIk 350 bin eğitim fakültesi mezununun açıkta beklemesi de YÖK ve MEB'i harekete geçirdi. Bakanlık çalışma kapsamında YÖK ile de irtibata geçerek gelecekte ihtiyaç duyulacak öğretmen alanlarını da bildirdi. YÖK'ün bu çalışmaya göre eğitim fakültelerinde kapsamlı bir kontenjan düzenlemesi yapması bekleniyor. Bazı bölümlerin kontenjanlarının düşürülmesi bazılarının da artırılması gündemde. Yıllara göre ihtiyaç kapsamında yine kontenjan düzenlemeleri de yapılabilecek.

HAYIRSEVER AİLEYE TEŞEKKÜR

İsrailli işadamı İsak Pinhas tarafından Çorlu'da yaptırılan 32 derslikli Furtuni - İsak Pinhas İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından açıldı. Nimet Çubukçu, okulun açılış kurdelesini Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İsak ve Furtuni Pinhas ile birlikte kesti.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber