Yabanci dil kurslarına rağbet arttı...

Haber Giriş : 17 Mart 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyelik görüşmeleri için tarih almasıyla birlikte, Türk gençleri de AB Devletlerinde yaşama ve çalışma ümidiyle yabancı dil kurslarına akın etmeye başladı.

Dilko Dersaneleri Sahibi Eğitimci Ali Oğuztürk İstanbul'daki bütün dersanelere yabancı dil kursu için müracaat eden bay ve bayan öğrenci sayısında adeta patlama olduğunu bununda memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Lise ve Üniversite mezunu gençlerin yanı sıra, ilk ve orta okul mezunlarınında yabancı dil öğrenmek için C.tesi Pazar günleri akşam saati kursuna kayıt olduğunu, yabancı dil kurslarında bu gençlerin oldukça başarılı olduğunu hatırlatan Ali Oğuztürk, yabancı dil ve bilgisayar bilen gençlerin daha çabuk iş bulduğunu ve kendine güvenlerinin olduğunu belirtti.

Kısa adı TÖDER olan ( Tüm özel öğretim kurumları Derneği) 2. başkanı da olan Oğuztürk 28 senelik dersaneci olarak yabancı dile en çok son 1 senede merak duyulduğunu müşahade ettiğini hatırlattı.

Dilko Dersaneleri Müdürü Tayfun Yılmaz'da İngiliz ve Alman uyruklu öğretmenlerin yanı sıra Türk öğretmenlerinde verdiği yaklaşık 1 sene devam eden kursların aylık 200 milyon lira civarında olduğunu , talep halinde yabancı dil kurslarında daha uzun taksitlendirme yaptıklarını hatırlattı.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber