Hanefi Avcı'nın "dinleme tutanakları" istendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İKİNCİ Ergenekon Davası'nda geçen hafta alınan taleplere ilişkin karar açıklandı. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, halen soruşturması devam eden Hanefi Avcı'nın iş yeri aramasında ele geçtiği söylenen dinlemelerle ilgili tutanaklardan Ergenekon dava dosyası ve sanıklarıyla ilgili olanların bir örneğini istedi.

KUVVET KOMUTANLARININ YETKİSİZLİK KARARI ELDEN İSTENDİ

Mahkeme ayrıca Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak Türk Silahlı Kuvvetleri eski kuvvet komutanları Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Aytaç Yalman hakkında "darbe günlükleri" iddiasıyla yürütülen soruşturmada Ergenekon soruşturmasıyla irtibatlı olmadığı gerekçesiyle verilen "yetkisizlik" kararının elden alınmasına karar verildi.

HABERAL, HİLMİOĞLU VE ERSÖZ'LE İLGLİ SAĞLIK RAPORLARI SAVCILIKTA

Mahkeme tutuklu olup halen hastanede tedavisi süren sanıklar Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile ilgili dosyada mevcut tüm sağlık raporlarının Bakırköy ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini kararlaştırdı.

ŞENER ERUYGUR'UN FAALİYET PROGRAMLARI İSTENDİ

Mahkeme, Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazılarak, davanın tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olarak görev yaptığı dönemde özellikle 2003-2004 yıllarını kapsayacak şekilde aylık faaliyet programlarının gönderilmesini ayrıca, davanın tutuklu sanıkları emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yaptıkları 2003-2004 yıllarında kendilerini ziyaret edenlerin listesinin tutulup tutulmadığının varsa bu listelerin onaylı örneklerinin gönderilmesini istedi.

HABERAL ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Mahkeme ayrıca, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne yazı yazılarak hastanede tedavisi süren davanın tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal hakkında, 28 Eylül 2009'da hazırlanan ve altında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nden Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu'nun imzasının bulunduğu "Tüm bu bulgular göz önüne alındığında hastanın tedavisinin ayakta devam etmesinde herhangi bir sakınca olmadığı değerlendirilmesi yapılmıştır" şeklindeki raporun gönderilmesinin istenmesini karara bağladı. Rapor geldiğinde ise sanık hakkındaki bütün raporlarların ve Haberal'ın nihai sağlık durumunun tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini hükme bağlandı.

Öte yandan mahkeme heyeti, 16 Ekim 2009 tarihinde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından tedavisinin ayakta yapılabileceğine ilişkin 5 uzman doktor tarafından oluşturulan ancak mahkemeye 28 Ekim 2010 tarihinde ulaşan rapora ilişkin gereğinin yapılması için ilgili evrakların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini kararlaştırdı. Daha önceki duruşmada Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Bu rapor mahkemenizden gizlenmiştir. Raporu gizleyen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber