Alışveriş indirimi yüzde 50

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Kasım 2010 10:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

PINAR ÇELİK

Bayram bereketinden yararlanmak isteyen markalar vitrinlerini indirim afişleriyle doldurdu. % 50'yi aşan indirimler yanında Koton ve LC Waikiki gece yarısına kadar açık kalacak

Bayramda yurtdışı ya da şehirdışına çıkmayıp tatilini akraba ziyaretlerinde geçirmeyi planlayanları mağazalarına çekmek isteyen markalar 'bayrama özel' indirimlere yüklendi. Pek çok marka yüzde 50'yi aşan indirimler cirolarını artırmaya hazırlanıyor. AVM tarafında da işler iyi. Viaport Genel Koordinatörü Tayfun Döşkaya bayram tatili boyunca 800 bin kişiyi ağırlamayı planladıklarını bunun yüzde 70 artış anlamına geldiğini söyledi. Bayramı gece geç saatlere kadar yaşayacak markalar da var. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Koton'un sahibi Yılmaz Yılmaz, işlerin iyi gittiğini, yılı beklentiler doğrultusunda kapatacaklarını söyledi. Koton olarak cadde mağazalarının saat 24.00'e kadar açık kalacağını dile getiren Yılmaz, "Bu şekilde gündüz bayram ziyaretlerini yapıp, akşam alışveriş yapmak isteyen müşterilere hizmet vereceğiz" dedi.

'24.00'e kadar açığız ciro en az % 10 artar'

MAĞAZALARI 24.00'e kadar açık olacak markalardan biri de LCWaikiki. LCWaikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Ramazan Bayramı tatilinin dakika kısa olmasından dolayı şehri terketmeyen müşterilerin etkisiyle aylık ciroda yüzde 15 artış yaşadıklarını söyledi. Kurban Bayramı tatilinin daha uzun olduğunu o yüzden de şehirde alışveriş yapacak müşteri sayısının azalacağını dile getiren Küçük, buna rağmen aylık ciroda yüzde 10'luk bir artış beklediklerini ifade etti.

MAVİ, Mango ve Marks & Spencer bayramda yüzde 20 indirime girerken özellikle orta ve alt gelir grubuna hitap eden Defacto, Dechino pantolonlarını Kurban Bayramı'na özel 19.99 TL fiyatıyla satışa sundu. Derimod ise yüzde 25 indirime girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber