907 afetzedeye 4 milyon 500 bin lira ödeme yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2010 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de afetzedeler için Başbakanlık kanalıyla gönderilen 5 milyon 250 bin liralık ödenekten 4 milyon 500 bin lirası Gündoğdu Beldesi'nde tarım arazisi zarar gören 907 kişinin banka hesaplarına aktarıldı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezine bağlı Gündoğdu beldesinde 26 Ağustos'ta etkili yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanlarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise kaybolduğunu anımsattı.

Sel ve heyelanların beldede çok büyük maddi hasara neden olduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Heyelan sonrasında ilk etapta 1 milyon 750 bin lira gönderilmişti. Son olarak da Başbakanlık Acil Durum Başkanlığı'ndan afetzedelere verilmek üzere 5 milyon 250 bin lira ödenek çıkarıldı. Bununla ilgili çalışmamızı tamamladık.'' dedi.

Son gönderilen ödeneğin 4.5 milyon lirasını beldede tarım arazisi zarar gören, toprağa kayıp çay mahsulü alamayan 907 kişinin banka hesaplarına aktardıklarını anlatan Hacımüftüoğlu, ''Gönderilen paradan kalan kısmı da beldede sel ve heyelanlarda zarar gören esnaf için ayırdık. Bununla ilgili ödemeyi de bayramdan sonra yapacağız.'' diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, Gündoğdu beldesine bağlı Veliköy'de afet sonrası kaybolan Havva Kopuz ile ilgili arama çalışması yapılamadığını kaydederek, ''Afetin çok geniş bir araziyi vurmasından dolayı kaybolan kadın için kaybolduğu yere ilişkin kesin bir hedef nokta bulamadık. Bu konu benim de içimde ukde olarak kaldı. Ama maalesef yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak umarım bir şekilde bulunur.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber