Özelleştirme mağdurları Sağlık Bakanlığındaki kur'ayı istemiyor

Haber Giriş : 18 Mart 2005 01:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biz Sağlık Bakanlığına Özelleştirme Mağdurlarının atanması hakkındaki uygulamanın yanlışlığı hakkında bahsetmek istiyoruz.

Şöyleki;

Sağlık Bakanlığına Özelleştirme mağduru olan 250 işçinin atanması hakkında teklif ulaşmış olup bu Sağlık Bakanlığı olarak bu 250 kişinin yerleştirilmesi ile ilgili kura yöntemini kullanacağını sitesinde ilan etmiştir.

Ancak Özelleştirme mağdurlarının bu kura sonucunda yerleştirileceği il, ikamet ettikleri il olma ihtimali çok düşüktür. Sağlık Bakanlığının 250 boşta gezipte şuan paraya muhtaç insanları kuraya tabi tutarak ailelerinden veya ikamet ettikleri illerden başka bir ilde çalışmaya zorlamaları bize çok anlamsız gelmektedir. Ayrıca bu insanlara ödenecek maaşın 400-500 YTL' den
fazla olamayacağını da düşünürsek Sağlık Bakanlığına başvuracak olan 250 mağdurun göreve başlamama ihtimali bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı gibi Münhal kadro açısından oldukça yeterli (Ankara ilinde dahi söz konusu personeli istihdam etme imkanı bulunmaktadır) bir kurumun böyle bir yöntemi seçerekten insanları mağdur etmelerini anlamakta zorluk çekiyoruz.

Bizim önerimiz;

Sağlık Bakanlığına teklifi yapılan 250 Özelleştirme mağdurunun kendi tercihleri doğrultusunda ikametgahlarının bulunduğu illere yapılması bizce daha uygun olabilir.

Ayrıca bu yolla atanan personel ikametgahlarının bulunduğu illerde görevlerine başlayacakları için hem kendileri mağdur olmayacaklardır hem bu konu ile ilgil çıkarılan kanun amacına ulaşmış olacaktır.

ÖZELLEŞTİRME MAĞDURLARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber