Kangrenli bacak feda edilmeyince hasta öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2010 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da, kangren olan bacağının kesilmesini istemeyen bayan bir hasta hayatını kaybetti.

Samsun'da Dursiye Çakır (59) isimli bir bayanın yakınları, hastalarının bacağının kesilmesini istemedikleri için hastaneden izinsiz olarak ayrıldı. Ancak kangrenin ilerlemesi ile ağırlaşan hasta, iki hastane dolaştıktan sonra bacağının kesilmesi teşhisini koyan hastaneye geri getirildi. Acil serviste doktorlar gerekli müdahaleyi yapmalarına rağmen, bacağı feda edilmeyen hasta hayatını kaybetti.

Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde, 4 ay önce bypas ameliyatı olan Dursiye Çakır, tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak şeker hastalığına dayalı olarak Dursiye Çakır'ın yaralarının iyileşmesi gecikti. Bir hafta önce hastanın rahatsızlığının artması üzerine, yakınları tarafından ameliyatı yapılan hastaneye getirildi. Yapılan tetkiklerde şekere dayalı damar hastalığı oluştuğu tespit edildi. Hastanın yakınlarına Dursiye Çakır'ın bacağının kangren olduğu ve hastanın kurtarılmasının ancak bacağın kesilmesi ile mümkün olacağı bildirildi.

Hastalarının bacağının kesilmesini istemeyen hasta yakınları ise doktorlarından izinsiz hastalarını alarak hastaneden ayrıldı. Dün gece iyice ağırlaşan Dursiye Çakır, önce Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ardından buradan Üniversite Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Üniversite Hastanesi'nde de yer yok denilerek Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine sevki yapıldı. Saat 06.00'da gelen hastaya doktorlar gerekli müdahaleyi yapmasına rağmen saat 09.00 sıralarında hasta hayatını kaybetti.

Acil serviste müdahalenin geciktiğini ileri süren hasta yakınları, sinir krizleri geçirirken, geç müdahaleden dolayı doktorlar suçlandı. Annesini kaybeden Yılmaz Çakır (39), yeşil kartlı olmalarından dolayı hastanenin kendileriyle yeteri kadar ilgilenmediğini iddia etti. Çakır, "4-5 aydan beri buradayız. Bize kimse sahip çıkmadı. 4 sefer doktorun yanına gittim. Hocam dedim bu kadın iyileşemiyor. 'Yatırmam lazım' dedi. Yatır dedim, yok dedi ilaç yazacağım size dedi. Hastamı yarım bırakıp taburcu etti. Kendisine dava açacağız." diye konuştu.

Dursiye Çakır'ın diğer oğlu mobilya ustası Bayram Çakır ise yeşil kartlı olmaları sebebiyle doktor tarafından dışlandıklarını iddia etti. Çakır, "Biz 22.00'de sigortaya gittik. Ritm bozukluğu var deyip bizi fakülteye gönderdiler. Fakülte de bizi yer yok diyerek buraya gönderdi. Saat beşten beri buradayız. Bir müdahale olmadı. Acilde bekletildik. Tahlil tahlil, başka bir şey yok. Davacıyız. Annem 4 ay önce kalp ameliyatı oldu. Doktor erken saldığı için ayağı kangren oldu. Yeşil kartlıyız diye de ilgilenmedi, bakamam deyip dışladı. Bir hafta içinde ayağı mosmor oldu." ifadelerini kullandı.

Hastane yönetimi ise hayatını kaybeden hastaya müdahale konusunda her hangi bir ihmal bulunmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Bir hastamız hayatını kaybetmiştir. Bundan son derece üzgünüz. Hasta yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Konuyla ilgili inceleme başlattık. Ancak hastanın hayatını kaybetmesinde yapılan kalp ameliyatının bir etkisi yok. Kangren olan bacak kesilemediği için hastalığın kötü gidişini durdurulamamıştır."

Bu arada, sinir krizi geçiren hasta yakınını görüntüleyen basın mensupları ile hastane güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Bir güvenlik görevlisi, görüntü almak isteyen gazetecinin kamerasını almak istedi. Kamerasını vermemekte direnen gazetecinin boyuna sarılan güvenlik görevlisini diğer güvenlik görevlileri ayırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber