Siyasi partilerde bayramlaşma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2010 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Siyasi partilerdeki geleneksel bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi, MHP ve DSP heyetleri ziyaret etti.

Kurban Bayramı dolayısıyla MHP heyeti, AK Parti Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MYK Üyesi Özgür Bayraktar'dan oluşan heyeti, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu ağırladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, Türkiye'nin yıllardır sıkıntı içinde bulunduğu konunun bu bayram da tecelli ettiğini ve yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Bal, ''Kazasız belasız bayramları da inşallah beraber görürüz'' dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kirişçioğlu ise bu yıl iç turizmin olağanüstü büyük rakamlara ulaştığını belirterek, sirkülasyonun fazla olmasından dolayı trafik kazalarının yaşandığına işaret etti. Trafik kazalarının her geçen yıl azaldığını dile getiren Kirişçioğlu, buna karşın dikkatsizlikler nedeniyle bu acıların hala yaşandığını söyledi.

Görüşmede siyasi konularda da değerlendirmeler yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, siyasetteki gerginliklerin Türkiye'de çok önemli değerleri tahrip ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Özellikle devletin değeri diye tanımlanan Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve demokratik kavramlarla, milletin temel değeri olarak kabul edilen din ve vicdan hürriyeti, birbirleriyle çatışırmış gibi takdim edilerek bir gerginlik ortamı yaratılması, hem hepimizin yarattığı bir organizma olan devletimize hem de hepimizin mensup olmakla gurur duyduğumuz milletimize ciddi zarar vermektedir. Biz devlet ve millet değerine saygılı bir parti olarak bu değerlerin çatıştırılmadan kaynaştırılmasını temel prensip olarak kabul ettik.''

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da demokrasinin, farklı görüşlerin yer aldığı bir rejim olduğuna işaret ederek, ''Aynı zamanda şunu da başarmamız gerekiyor: Bu farklı görüşlerin barış içinde, kavga olmadan bir arada yaşayabilmesini başarmamız gerekiyor'' diye konuştu

-DSP HEYETİNİN ZİYARETİ-

DSP heyeti adına AK Parti'yi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Vural başkanlığındaki heyet ziyaret etti. Vural, ziyaretin başında kameraman ve foto muhabirlerinin heyetlerin oturma planıyla ilgili talepleri üzerine, 20 yıl boyunca kameramanlık yaptığını anımsatarak, ''Kameraman ve foto muhabiri arkadaşlarımı en iyi ben anlarım'' dedi.

Tüm yurttaşların ve İslam aleminin bayramını kutlayan Vural, hükümetin kamu borçlarına ilişkin yapılandırmayla ilgili düzenlemesini DSP olarak olumlu bulduklarını söyledi. Vural, ancak DSP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde, yürürlükteki SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili ''maaş denkleştirmesi'' yönetmeliğini anımsattı ve bu yönetmeliğin halen yürürlükte olmasına rağmen işletilmediğini savundu. Hükümetin bu yönetmeliği dikkate alması gerektiğine işaret eden Vural, bu denkleştirmenin yapılmaması nedeniyle kendi hesaplarına göre devletin emeklilere faizler hariç 6 bin lira borçlu olduğunu öne sürdü.

AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu da kamu borçlarının yapılandırılmasına yönelik çalışmaya vatandaştan destek geldiğini söyledi. Bayramların önemine değinen Kirişçioğlu, açıklanan paketin vatandaşa bir bayram müjdesi olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber