Polisin mucize kurtuluşu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Kasım 2010 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde görev yaptığı polis merkezinde cinnet geçirip 1 meslektaşını şehit eden, 2 meslektaşını da yaralayan polis 30 yaşındaki Suat Karabağ'ın silahından çıkan kurşunlardan ikisinin, 34 yaşındaki polis Engin Altunışık'ın montunu delip geçtiği belirlendi. O sırada polis aracına girmeye çalışan Altunışık'ın şans eseri saldırıdan yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü'e bağlı Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde 13 Kasım günü meydana gelen olayda, iddiaya göre bayram izni isteyen ancak verilmeyen polis Suat Karabağ cinnet geçirip, dehşat şaçtı. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Suat Karabağ, silaha sarılıp meslektaşlarından Halil Kazan'ın şehit etti, Selahattin Arslan ve Murat Solak'ı ağır yaraladı ve çatışma sonrası güçlükle etkisiz hale getirildi.

Sorgusundan sonra çıkarıhldığı mahkemede tutuklanan Suat Karabağ'la ilgili hem savcılık hem de Emniyet Genel Müdürlüğü'nun başlattığ soruşturma devam ediyor.

KURŞUN MONTUNU DELİP GEÇTİ

Cinnet geçiren Suat Karabağ'ın meslektaşlarına rastgele ateş açması ve ardından çıkan çatışmada sırasında yanında getirdiği 100 kadar kurşundan 40 kadarını kullandığı belirlendi.

Suat Karabağ'ın çatışma sırasında, çelik yeleğini almak için polis aracına girmeye çalışan meslektaşı Engin Altunışık'a da ateş açtığı ortaya çıktı. Karabağ'ın silahından çıkan 2 kurşunun, Altunışık'ın montunun sağ kol altından girip sol kol altından çıktığı saptandı. Evli ve 2 çocuk babası olan polis Engin Altunışık, kurşunların vücudunu sıyırıp geçmesiyle şans eseri ölümden döndü.

13 yıllık polis memuru Engin Altunışık'ın, olayın şokuyla fenalaştığı ve yaralandığı sanılarak arkadaşları tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götrüldüğünü belirterek, ?Kurşunlar montumu delip geçmiş ve şans eseri yaralanmadım. Yaşadığıma inanamıyorum. O kurşunlar çaprazdan göğsüme isabet etseydi kesinlikle ölürdüm. İkinci hayatımı yaşıyorum? dedi.

Soruşturma kapsamında Engin Altunışık'ın üzerinde kurşun delikleri bulunan montu da delil olarak savcılığa teslim edild

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber