Türkiye, yeni büyükelçilik ve başkonsolosluklar açcaka

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Kasım 2010 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı, 2011 yılında Afrika ve Orta Amerika ülkelerine 7 büyükelçilik, Fransa, ABD, Hindistan, Çin ve Kazakistan'da da yeni başkonsolosluklar açacak

? Dış politika eksenini tüm dünya olarak belirleyen Türkiye, dış temsilcilerinin sayısını da artırmaya devam ediyor. Bu sene 11 dış temsilliği hizmete açan Dışişleri Bakanlığı, gelecek sene de 14 yeni dış temsilcilik açıyor. Ugudugu (Burkino Faso), Konakri (Gine), Encemine (Çad), Nuakşot (Moritanya) gibi şehirlerde büyükelçilik ve konsolosluklar açacak olan Dışişleri'nin yurtdışındaki temsilcilik sayısı 203'e ulaşacak. Türkiye'nin halen yurt dışında 114 ülkede büyükelçiliği, 11 ülkede daimi temsilciliği ve 78 ülkede başkonsolosluğu bulunuyor.

AFRİKA AÇILIMI 7 ELÇİLİKLE SÜRÜYOR 

Dışişleri Bakanlığı'nın 2011 bütçe kitapçığında yer alan bilgilere göre, Afrika'da 7 büyükelçilik, 1 başkonsolosluk, Kuzey Amerika'da 2 başkonsolosluk, Asya'da 4 başkonsolosluk olmak 14 yeni dış temsilciliğin açılması için ödenek hazırlandı. Kitapçıkta, yeni açılacak olan dış temsilcilikler şöyle sıralandı:

?Konakri (Gine), Encemine (Çad), Lusaka (Zambiya), Maputo (Mozambik), Nuakşot (Moritanya), Ugudugu (Burkino Faso), Niamey (Nijer) büyükelçilik; Aktau (Kazakistan), Juba (Sudan), Haydarabad (Hindistan), Chennai (Hindistan), Guangzhou (Çin), Miami (ABD) başkonsolosluk.?

ABD'DEN FRANSA'YA BAŞKONSOLOSLUK

Diğer yandan, Afrika'da Zimbabve, Gabon, Namibya ve Gambia ile Orta Amerika ülkelerinden Ekvator'da 4 yeni büyükelçilik ile Fransa'da 2 ve ABD'de 1 yeni başkonsolosluk açılmasına ilişkin süreç de sürüyor. ? ZEYNEP TUĞRUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber