Hastane önünde asgari ücret protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan temizlik işçileri, aldıkları ücretin düşük olduğunu gerekçe göstererek eylem yaptı. Slogan atan ve pankart açan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. "Asgari ücret insanca yaşanacak bir ücret olmalı" yazılı pankart açan grup, "Üreten biziz kazanan da biz olacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Satiye Büyükbayram, Aralık ayında 2011 yılı asgari ücretin belirlenmesi için çalışmaların başlayacağını söyledi. Asgari ücretin emeği ile geçinen herkes için yaşamsal bir öneme sahip olduğunun altını çizen Büyükbayram, "Eğitim, sağlık,ulaşım ve enerji gibi temel yaşamsal alanların tümüyle piyasaya açıldığı ve paralı hale geldiği günümüzde asgari ücret tartışması bunlardan ayrı olarak yapılamaz. Emeğimizin karşılığı olarak bize reva görülen ücret devletin kendi kurumlarının açıkladığı açlık sınırının bile çok altındadır. Bununla birlikte en son ulaşıma yapılan zamlarda görüldüğü üzere her gün elektrikten doğalgaza akaryakıttan ekmeğe kadar her şeyin fiyatı artıyor. Çocuklarımızı okula gönderirken katkı payı hastalandığımızda katılım payı altında para ödüyoruz." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber