Hasta ve yaşlılar 'akşam saatlerine' dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Havaların soğumasıyla birlikte yakılan kalorifer ve sobaların dumanlarından en fazla hasta ve yaşlıların etkileneceği belirten uzmanlar, akşam saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor.

Kış aylarıyla birlikte Adıyaman'da akşam saatlerinde artan hava kirliliğinin sağlık açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu.

Mevsim itibarı ile birlikte kendini hissettiren hava kirliliğinin sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini kaydeden Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, özellikle akşam saatlerinde soba ve kaloriferlerin yakılması ile birlikte hava kirliliğinin belirtilerini görmeye başladıklarını ifade etti.

Mehmet Emin Taş, özellikle solunum sistemi hastalığı olan yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan kişilerin, çocukların ve hamile bayanların zorunlu olmadıkça akşam saatlerinde dışarıya çıkmamaları sağlık açısından önem arz ettiğinin altını çizdi.

Astım, Bronşit, Kronik Obstriktif Akciğer Hastalığı ve Kalp Yetmezliği gibi hastalıkları olan kişilerinde hava kirliliği nedeniyle mevcut şikayetlerinin artığına ve hastalık tablosunu ağırlaştırdığına belirten Taş, "Bu tür rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça akşam saatlerinde dışarıya çıkmamaları gerekmektedir. İlimizin coğrafik konumu itibarı ile hava kirliliğine yatkın olması bu tür olumsuzlukların yaşanmasında önemli bir etkendir. İlimizde yeni yeni kullanımına başlanılan doğal

gazın kullanımının yaygınlaşması halinde hava kirliliğinin önemli ölçüde azalacağı muhakkaktır" dedi.

Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşlara, kalitesiz yakıt

kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Kalitesiz yakıtların ortaya çıkardığı karbon monoksit, kükürt dioksit, karbondioksit ve partikül maddeler insanların sağlığı için tehlikeli olduğu açıklanırken, akşam saat 18.00 ile 21.00 saatleri arasında partikül madde yoğunluğunun yaşandığı vurgulandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber