Gündüz tamirci, gece öğretmen

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan Engin Tonyalı, KPSS puanının düşük olması nedeniyle öğretmen olarak atanamayınca yaklaşık 2 yıldır gündüzleri babasının Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki oto lastik tamir dükkanında lastik tamir ediyor, gece ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde KPSS'ye hazırlananlara tarih dersi veriyor.

KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden geçen yıl şubat ayında mezun olan, ancak KPSS puanının düşük olması nedeniyle atanamayan Engin Tonyalı (25), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezuniyetinin ardından, babasına ait Torul Sanayi Sitesi'ndeki oto lastik tamir dükkanında çalışmaya başladığını söyledi.

Lastik tamiri konusunda deneyimli olduğunu, 12 yaşından itibaren yaz tatillerinde babasının yanında çalıştığını ifade eden Tonyalı, şunları söyledi:

''Lastik tamir etmeyi babamdan öğrendim. Üniversite öğrenimim süresince de yaz ve hafta sonu tatillerinde çalışmamı sürdürdüm. Hatta 4 yılık üniversite eğitimim boyunca sınavlarım olduğu için 2 hafta sonu dışında tüm hafta sonlarında babamın yanında lastik tamiri yaptım. KPSS puanımın düşük olmasından dolayı öğretmen olarak atanamayınca boş durmamak için mezuniyetimin ardından da babamın yanında çalışmaya devam ettim. Gündüzleri babamın yanında lastik tamiri yapıyorum, akşamları ise Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde KPSS'ye hazırlananlara tarih dersi veriyorum.''

-''HERKES İŞİNİ YAPARSA...''-

Üniversiteyi bitiren gençlerin hemen işe başlayamadığını, bunun da özellikle öğrenimlerini kredi alarak tamamlayanları zora soktuğunu öne süren Tonyalı, şöyle devam etti:

''Üniversite yıllarında aldığımız krediler var ve bu paraların geri ödenmesi gerekiyor. Bu durum üniversiteyi bitirip de benim gibi işe başlayamayanlar için büyük sorun oluşturuyor. İşe girememek, ya da benim gibi öğretmenler için atanamamak, psikolojik yönden bizleri olumsuz etkiliyor.

Tebeşir tutmam gerekirken lastik tamir ediyor olmam psikolojimi olumsuz etkiliyor. Çalışmak güzel ama herkesin mesleğini yapması şartıyla. Böylece verimin artacağına, bunun da ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.''

Engin Tonyalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladığını ve başarılar dilediğini dile getirerek, ''Öğretmenlerin yarının gençlerini yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti harcadıklarına inanıyorum. Umarım en kısa zamanda ben de mesleğe başlayarak, geleceğimizin garantisi çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmede pay sahibi olurum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber