Lisans mezunlarından '7 ay işsizliğe mahkum etmeyin' eylemi

Lisans mezunları boş yere 6 aydır bekliyor. Memurlar.net olarak, daha önce, lisans mezunlarının atama işlemlerinin bir an önce yapılmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını belirtmiştik. İşte bu konuya ilişkin olarak memurlar.net üyeleri bugün Ankara'da Devlet Personel Başkanlığı önünde "7 ay bizi işsizliğe mahkum etmeyin" eylemi ayptı. Anadolu Ajansının haberi için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite mezunu bir grup genç, 2010 yılı lisans, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklanmasına rağmen atama yapılmamasını protesto etti.

Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı önünde toplanan gençler adına açıklamada yapan Fatih Pekşen, Devlet Personel Başkanlığı'na atama tarihleriyle ilgili başvuru yaptıklarını ancak bir cevap alamadıklarını belirtti.

Üniversite mezunu pek çok gencin memur adayı olarak çalışıp hak ettikleri kadrolara bir an önce kavuşmak istedikleri ifade eden Pekşen, ?Artık beklemekten bıktık ve sabrımız kalmadı. Devlet Personel Başkanlığının bizi en az 7 ay işsizliğe mahkum etmesini kınıyoruz. Bir an önce bu duyarsız, vurdum duymaz, haksız uygulamadan vazgeçilmesini, B grubu atamaların acilen yapılmasını ve B grubu kadroların artırılmasını istiyoruz? dedi.

Grup açıklamanın ardından, dağıldı.


Açıklamada şu görüşlere yer verildi: Bizler 2010 KPSS ?ye girip başarılı olmuş fakat maalesef bunun karşılığını alamamış yüzbinlerce lisans mezunu memur adayını temsilen burada bulunuyoruz.

Bizler Devlet Personel Başkanlığı'nın büyük bir vurdumduymazlıkla hazırladığı atama takvimi neticesinde,atama beklerken aylarca işsizliğe mahkum edilmiş İİBF mezunlarıyız,mühendisleriz,hemşireleriz ve yüzbinlerce üniversite mezunuyuz.

2010 yılının Temmuz ayında girdiğimiz KPSS Lisans sınavı neticesinde Kasım ayında atama yapacağını duyurmuş olan Devlet Personel Başkanlığı, bizimle hiç alakası olmayan KPSS Önlisans'ın ertelenmesi nedeniyle ,sırf atamaları tek seferde yapabilmek için yüzbinlerce üniversite mezunu memur adayının atamasını Şubat ayına ertelemiştir.Bu haksız uygulama karşısında gösterilen tüm tepkilere rağmen ,tüm başvurularımıza rağmen Devlet Personel Başkanlığı bu konuda tek bir açıklama yapmaya tenezzül etmemiş,yüzbinlerce memur adayını yok saymıştır.

Şimdi sizlere soruyoruz:

-Dünyanın hangi ülkesinde ,başarılı olarak atlatılan bir sınavın neticelenmesi için adaylar neredeyse bir sene bekletilmektedir?!

-Bu ülkenin mühendise,mimara,İİBF mezununa,hemşireye kısacası üniversite mezunu kalifiye gençliğe ihtiyacı yok mudur?

-Yoksa Devlet Personel Başkanlığı ,önlisans mezunu memur adaylarıyla Lisans mezunu memur adaylarının atamasını farklı tarihlerde yapacak kapasitede mi değildir?

- Görevi; bu devletin ihtiyacı olan memur adaylarını atamak olan bir kurum, iki farklı atama tarihi belirlemekten aciz midir?

Bizler bu ülkeye fayda sağlamak için,memleketimize hizmet etmek için yanıp tutuşan yüzbinlerce üniversite mezunu memur adayı olarak ,çalışıp hak ettiğimiz kadrolara bir an önce kavuşmayı istiyoruz.Artık beklemekten bıktık ve sabrımız kalmadı! Devlet Personel Başkanlığının ?hiç hak etmediğimiz halde,sırf kendi işini kolaylaştırmak amacıyla ? bizi en az 7 ay işsizliğe mahkum etmesini kınıyoruz!

Bir an önce bu duyarsız,bu vurdumduymaz,haksız uygulamadan vazgeçilmesini, B Grubu atamalarının acilen yapılmasını , bizlere hakkımız olan kadroların verilmesini ve B grubu kadrolarının artırılmasını istiyoruz!

Bu konuda tüm devlet büyüklerimizi,başta Devlet Personel Başkanlığı olmak üzere ilgili tüm devlet kurumlarını göreve çağırıyor, bu ülkenin başarılı üniversite mezunlarını daha fazla mağdur etmemeleri gerektiğini hatırlatıyor ve atamaları erteleyerek yaptıkları büyük haksızlığı telafi etmeye çağırıyoruz!

Bizi de duyun!

Bir an önce göreve başlayıp bu vatana hizmet etmek için yanıp tutuşan İİBF mezununu,mühendisi,sağlık personelini,beklettiğiniz yüzbinlerce memur adayını görmezden gelmeyin!!!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber