Öğretmenler Günü'nde atama protestosu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATAMASI yapılmayan öğretmenler platformu ile Eğitim - Sen İstanbul Şubelerine üye öğretmenler ellerindeki pankartlarla Sultanahmet Meydanı'nda toplanarak 24 Kasım Öğretmenler Gününde hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığını protesto etti.

Aralarında eski Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer'in de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik öğretmen grubu, sloganlar atarak Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü. Ellerindeki "Güvenceli iş, güvenceli gelecek", "Sözleşmeli köle olmayacağız" yazılı afişlerle yürüyüş yapan grup, zaman zaman, "Bakan şov yapma atama yap" sloganları attı.

İl Milli Eğitim Müdürülüğ binası önüne gelen grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim - Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı İsmail Demir, "Bugüne kadar hiçbir öğretmenler gününde öğretmenlerin gerçek sorunları tartışılmamış. Yüzbinlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünden herhangi bir adım atılmamış olması düşündürücüdür" dedi. Demir şunları da söyledi:"Türkiye'nin sadece öğretmenleri değil bütün eğitim ve bilim emekçileri yılda sadece bir kere hatırlabnmayı değil, yıllardır yaşadıkları ekonomik sosyal ve özlük sorunlarını sağlıklı ve gerçekçi çözümler üretilmesini beklemekte ve talep etmektedir.

2010 yılı sonu itibariyle atama bekleyen 350 bini aşkın işsiz öğretmen bulunmaktadır. Öğrencilerin öğretmensiz öğretmenlerimizin işsiz olduğu bir ülkede öğretmenler günü gibi bir gün nasıl kutlanabilir? Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır öğretmen açıklarını kadrolu öğretmen atamalarıyla kapatmak yerine eğitimde sözleşmeli ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam biçimlerinin yaygınlaşması düşünüdürücüdür. Güvencesiz istihdam uygulamalarından vazgeçilmeli eğitmin bütün kademelerinde sadece kadrolu istihdam benimsenmelidir."

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetten taleplerini de dile getiren Demir, "Özellikle bakanlığa ilettiğimiz talepler bu alanda çalışan kamu çalışanlarının talebidir diyoruz. Sözleşmeli çalışanlar kadroya alındı, öğretmen açığı kadar atama yapılsın, sanat eğitimi bilişim tekonolojisi, beden eğitimi ders saatleri artırılsın zorunlu olsun. Ek ders yönetmeliği sendikalarla birlikte düzenlensin. Ücretler özlük ve sosyal haklar toplu sözleşmeyle belirlensin" diye konuştu.

Ardından grup İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sırasında polis ekiplerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne barikat kurması üzerine gruptan bir kişi sözlü tepki gösterince, polis ekipleri bu tepkiye gülerek karşılık verdi.

İŞÇİ PARTİLİ KADINLARDAN BASIN AÇIKLAMASI

24 Kasım öğretmenler gününde İşçi Partisi Öncü Kadın grubu da Cağaloğlu'ndaki İstanbıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Başkan Zerrin Öztürk okudu. Öztürk "İhanet Köy Enstitüleri'nin kapatılmasıyla başlamış. Ardından da halkçı eğitime büyük darbe vurulmuştur. Bugün de Avrupa Birliği tarafından ders kitaplarınını işlenişi dikte ettirilmektedir. " dedi. Bir sonraki hedefin atamaların yerini yerel inisiyatife bırakmak olduğunu söyleyen Öztürk, " Hedef eğitim ve öğretim birliğinin kaldırılmasıdır. İhanet okullarımızda İstiklal Marşımızın kaldırılması için resmi tören zorunluluğunun kaldırılmasıyla devam etmektedir. " diye konuştu Öztürk, " Bilinci Atatürkçe düşünceyle ışıyan ufku ulusaldan evrensele uzanan sorup sorgulayan sorun çözen, üretken önder eğitim neferlerinden oluşan bir Milli Eğitim Bakanlığı istiyoruz. "dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber