İş garantili, hasta ve yaşlı bakıcılığı kursu

Haber Giriş : 18 Mart 2005 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Buca Tıp Merkezi ile işbirliği yaparak yeni bir kurs başlattı. Kursiyerlerine iş garantisi veren Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu, yaşlı ve hastalara profesyonel bakım sağlayacak elemanlar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Kursun tanıtımı amacıyla İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde bir basın toplantısı düzenlendi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Susam ile Buca Tıp Merkezi Genel Koordinatörü Mehmet Bektur'un katıldığı toplantıda, konu ile ilgili bir sunum yapıldı ve kursiyerlerin bir yaşlıya nasıl müdahale ettikleri gösterildi.

İESOB ve Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Susam, burada yaptığı konuşmada, "Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın da içinde bulunduğu Yaşlı ve Hasta Bakım Kursları, Türkiye'de daha önceden düşünülmemiş ve yapılamamış bir etkinliktir. Bu kurslarla BAĞ-KUR'dan başka bir sosyal güvencesi olmayan esnaf ve sanatkarlarımıza ileri yaşlarında destek olmayı da planlıyoruz. Esnaf sanatkarlarımız kendi ailelerindeki büyükleri için de bu hizmetten yararlanabilecekler" dedi. Susam, yaşam standartlarının yükselmesi ile toplumda yaşlı oranının da yükseldiğine dikkat çeken Susam, bu kursların işsiz insanlara iş sağlayacağı gibi yaşlı insanların da toplumdaki konumunu güçlendireceğini ifade etti. Susam, pilot bölge seçilen Buca'da başlayan uygulamanın İzmir geneline yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Buca Tıp Merkezi Genel Koordinatörü Mehmet Bektur ise yaşlanan insanların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Özel mülakatlardan geçirerek aldığımız kursiyerler, bu kursu bitirdikten sonra hasta ve yaşlı bireylerin fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarıyla ilgili sorunları konusunda donanımlı olacaklar. Kursiyerlerimiz, kursu bitirdiklerinde yaşlılarla iyi iletişim kurabilecek, bilinçli davranarak diğer aile bireylerine rehberlik edebilecek hale gelecekler" dedi.

Toplantı sonunda ilk kursiyerler yaşlı bir vatandaşa nasıl bakım yapacaklarını, kurstan edindikleri bilgiler doğrultusunda, bir uygulama ile gösterdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber