İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman yardımcılarının hazin durumu

Haber Giriş : 19 Mart 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanlığı bir kariyer mesleği olarak düzenlenmiştir; Planlama Uzmanlığının ilk basamağını oluşturan Planlama Uzman Yardımcılığına çok ciddi sınavlar sonucunda eleman alınmakta; Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanları çok ciddi bir eğitimden geçirilmekte ve ?uzman? sıfatını kazanabilmek için tez hazırlamakta olmalarına rağmen, İçişleri Bakanlığı Memurlarının Nitelikleri ve Atama Usulleri ile Görevde Yükselmelerine İlişkin Esaslara Dair Yönetmelikte, planlama uzmanlarının geçmiş olduğu eğitim ve tez aşamaları ile kariyer mesleği olma özelliği gözardı edilmiş, diğer genel idare personeli ile aynı koşullarda değerlendirilmiştir.

Bir kariyer mesleği olan İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanlarının uzun süren bir eğitim sürecinden sonra ?uzman? sıfatını kazanmıs olmasına karşın, diğer genel idare personelinden çok da farklı olmayan bir ücretlendirmeye tabi tutulmaları mevcut personeli olumsuz yönde etkilemektedir.

İl Planlama Uzman ve Uzman Yardımcıları çok ciddi sınav ve tez aşamasından geçirilerek bu unvanı kazanmakta olmalarına rağmen özel hizmet tazminatı (%75) ve diğer haklar bakımından diğer Bakanlıklardaki (%120) emsallerinin en altında gruplandırılmış, buna paralel olarak özlük hakları yönünden de çok geride kalmıştır. Bugün Mesleğe yeni başlayan İçişleri Bakanlığı Planlama Uzmanları 650 YTL. maaş almakta ve hiçbir ek gelir de almamaktadır. (Döner Sermaye, Maaş iyileştirmesi vb. gibi?.) Oysa Maliye Bakanlığında çalışan bir hizmetli bile ek gelirleriyle birlikte aylık 800 YTL.den fazla maaş almaktadır.

Bugün sitenizdeki haberden okuduğumuza göre ise TBMM Uzman Yardımcıları 1.500YTL maaş almalarına rağmen yeni bir madde ile maaşları % 50 artırılmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Oysa aynı şartlarda mesleğe giren biz İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcılarının durumu maalesef içler acısıdır.

Maaşımızın iyileştirilmesi için ilgili makamların bir an önce gerekli girişimlerde bulunmnalarını umuyoruz..

İçişleri Bakanlığı Planlama Uzman Yardımcıları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber