Öğretmenlerin laptopları eve teslim edilecek

Haber Giriş : 19 Mart 2005 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ile Vakıfbank işbirliğinde düzenlenecek ucuz dizüstü bilgisayar kampanyası 1 Nisan'da başlayacak ve 5 ay sürecek.

Öğretmenler bilgisayarlar için Vakıfbank şubelerine başvuracak. Bilgisayarlar başvuru tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde öğretmenin adresine teslim edilecek. Bilgisayar kampanyası, emekliler dahil özel ve resmî okullardaki tüm öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı çalışanları ile üniversitelerdeki tüm öğretim görevlilerine açık olacak. 5. ayın sonunda ise banka ve bilgisayar firmaları bilgisayar kampanyasını öğretmenler dışındaki herkese açabilecek.

Öğretmenlere iki seçenek verilirken, birinci grup bilgisayarlar yüzde 18 KDV dahil bin 62 dolara (1 milyar 400 milyon lira), ikinci gruptakiler ise KDV dahil 866 dolara (1 milyar 140 milyon lira) satılacak. Milli Eğitim, yüzde 18 olan KDV oranını indirme konusunda Maliye Bakanlığı'nı ikna edemeyince bilgisayar fiyatları beklenenden yüksek çıkarken, yine de piyasa bedelinden 300-500 dolar daha ucuza gelecek. Bu rakamlar bilgisayarların peşin fiyatını oluştururken Vakıfbank, peşin fiyatı yerine bilgisayarları taksitle satmayı planlıyor. Bu durumda normalde yüzde 2,2 civarında olan tüketici kredisini 1,6'ya çeken Vakıfbank, böylece peşin parası olmayan öğretmenlere 48 aya kadar vadeyle bilgisayar sahibi olma imkanı verecek. Örneğin 1 milyar 140 milyon liralık bilgisayarların aylık taksitleri; 12, 24, 36 veya 48 aylık vadeye göre yaklaşık 100 milyon ila 35 milyon lira arasında değişecek. Bilgisayar fiyatları da vadeye bağlı olarak yaklaşık 150 milyonla 600 milyon arasında artacak. Ancak kampanya süresince dizüstü bilgisayarların fiyatı dolar bazında alıcı aleyhine değiştirilemeyecek. Normalde laptoplar 2 yıl garantili olmasına rağmen kampanya kapsamındaki bilgisayarlar 3 yıl garantili olacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber