KPSS'de ehliyet gerginliği

Haber Giriş : 28 Kasım 2010 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu'nda sınava ehliyetle alınmayan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Kazım Özalp İlköğretim Okulu'nda ehliyetini göstererek önce sınav salonuna alınan daha sonra ise sınav gözetmenleri tarafından dışarı çıkartılan bir kişi sınav kitapçığıyla salondan çıkınca okul çevresinde toplanan kalabalık 'sınav soruları çalınıyor' diye ayaklandı. Sınav kitapçığıyla salondan çıkan şahıs ve bu sırada arbede yaşanmasına neden olduğu öğrenilen iki kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sınava ehliyetleriyle girmek isteyen ve sınav sorularının çalındığını zanneden vatandaşları yatıştırmakta zorlanan polis zor kullandı. Okul çevresinde toplanan vatandaşlardan bazıları sıcak anları cep telefonları ile saniye saniye görüntüledi. Arbede sırasında bir kişinin polis otosunu alarak kaçmak istediği görüldü.Bu kişi durumun farkına varan polis memurları tarafından gözaltına alındı.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Sınava ehliyetleri ile giremeyen vatandaşlar duruma isyan ederken ellerindeki sınav pusulalarında yazan 'sınava ehliyet, kimlik ve pasaportla girilebilir' şeklindeki yazıyı göstererek durumu savcılığa ileteceklerini belirttiler. Yaşanan arbede sırasında okul çevresinde olan bazı vatandaşlar ise bir kişinin üzerinde cevap anahtarlarının bulunduğunu bu şahsın yanlışlıkla cevap anahtarlarını düşürünce olayların çıktığını iddia ettiler. Olayla ilgili soruşturma başlatan Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise kopya çekilme durumunun söz konusu olmadığını, sınavdan çıkartılan şahsın soru kitapçığıyla beraber salondan ayrılması nedeniyle olayların büyüdüğünü belirtti.


Pendik'te, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) ehliyetle girmek isteyen 15 aday sınava alınmadı. Sınav giriş belgesinde ehliyetin kimlik yerine geçeceğinin belirtildiğini söyleyen adaylar, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Pendik Faruk Demirbağ İlköğretim Okulu'na KPSS için gelen 15 aday, ehliyetlerini göstererek sınava girmek istedi. Görevliler, bugün kendilerine ulaşan sınav yönetmeliğinde adayların sadece nüfus cüzdanı ya da pasaportla sınava gireceğinin belirtildiğini ifade ederek adayları okula almadı. Bunun üzerine adaylar, ÖSYM görevlilerinden, kendilerinin ehliyetle sınava alınmadığına dair tutanak tutmalarını istedi. Bu istekleri geri çevrilen adaylar, Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

İki yıllık emeklerinin heba olduğunu söyleyen adaylar, ellerinde bulunan sınav giriş belgesinde yer alan 'önemli duyuru' başlıklı bölümün 5. maddesinde, "Sınava girerken bu belge ile birlikte fotoğraflı ve onaylı ikinci bir özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, öğrenci kimlik kartı, ehliyet, pasaport vb..) yanınızda bulundurunuz." yazısının yer aldığını belirtti. Ehliyetin geçerli olmadığına dair kendilerine herhangi bir duyuruda bulunulmadığını söyleyen adaylar, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

DHA, AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber