Üniversite öğrencileri Başbakan'a güzergah değiştirtti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2010 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Beşiktaş'taki Çalışma ofisine deniz yoluyla geldi. Şimdiye kadar Kısıklı'daki evinden çalışma ofisine Makam otomobili ve konvoyla Altunizade, Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş Yıldız güzergahını izleyerek gelen Başbakan Erdoğan'ın bu kez deniz yolunu kullanmasına öğrenci protestolarının neden olduğu tahmin ediliyor. Kısıklı'daki evinden çıkan başbakanh Erdoğan Üsküdar'a inerek Beşiktaş'a tekneyle geçti. Erdoğan'a kızı Sümeyye de eşlik etti. Bu arada başbakan Erdoğan'ın boş makam aracı ve koruma eskortları Kağıthane, Beşiktaş tüneli yoluyla Dolmabahçe'ye geldi. Beşiktaş ve çevresinde sabah saatlerinden bu yana çeşitli öğrenci grupları protesto gösterileri düzenledi.

16:44 | 28 Kasım 2010

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde rektörlerle yapacağı toplantı öncesi polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bazı öğrenci gruplarının protesto gösterisi yapacağı istihbaratını alan polis, ofis çevresinde kontrollerini sıklaştırdı. Sabah saatlerinde kendilerine Türkiye Gençlik Birliği adını veren yaklaşık 50 kişilik grup, Başbakanlık Çalışma Ofisi önüne gelip basın açıklaması yapmak istedi. Deniz Müzesi önünde grubun önünü kesen polis, göstericilerin çalışma ofisine yaklaşmasına izin vermedi. " Demokratik, laik bilimsel eğitim, Tayyip'in uşağı Yusuf Ziya İstifa, Natosuz Türkiye, YÖK'süz üniversite" sloganları atan gruptan 3 kişi, caddedeki üst geçite, ' ey Tayyip, biz de Cumhuriyet yıkıcısına, Cumhuriyet yıkıcısı deriz ' yazan bir afiş astı. Polis afişi asanlara müdahale etti. Afişi kaldıran polis, 3 kişiyi diğer grup üyelerinin yanına getirdi. Burada bir sürede daha başbakan aleyhinde slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Daha önce Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsünde toplanıp Başbakanlık Ofisine yürüyeceklerini duyuran Öğrenci Kollektif üyesi öğrenciler adına 8 kişilik bir grup, Başbakanlık Ofisi önüne gelip açıklama yapmak istedi. Bu öğrenciler arasında İTÜ'de başbakanı protesto ederken gözaltına alınan ve daha sonra yargılandıkları davada 15 ay hapis cezası olan Ali çoşkun ve Neval Kösedağ da yer aldı.Çoşkun ve Kösedağ'ın ön sırada olması, polis müdürleriyle tartışması ve ellerindeki pişmiş yumurtaları Başbakanlık çalışma ofisine bırakma konusunda ısrarcı olmaları dikkat çekti.

GENÇ SİVİLLERDEN AÇIKLAMA

Yanlarında getirdikleri yumurtaları Başbakanlık ofisinin kapısına bırakacaklarını söyleyen öğrencilere Polis izin vermedi. Basın açıklaması yapan öğrenciler, Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsünü geri döndü. Burada yaptıkları eylemin amacına ulaştığını söyleyen öğrenciler kalabalık bir şekilde protesto yürüyüşü yapmalarına gerek kalmadığını söyleyip, dağıldılar. Bu arada Genç Siviller üyesi bir grupta Başbakanlık çalışma ofisi önüne gelip, Üniversite öğrencilerinin hapis cezası almasını protesto etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber