Öğretmenle okul müdürünün silah pazarlığı kanlı bitti

Haber Giriş : 19 Mart 2005 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Diyarbakır'daki uçak kazasında kardeşini kaybettikten sonra bunalıma giren ve psikolojik tedavi gören matematik öğretmeni, bir başka okulun müdüründen satın almak için pazarlık ettiği tabanca ile intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 12.00 sıralarında, Yenişehir Mahallesi Işıl Apartmanı 4. katta, Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Durdur'un oturduğu dairede meydana geldi.

Diyarbakır'daki uçak kazasında kardeşini kaybettiği için uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen İskenderun Makzume Lisesi'nde görevli matematik öğretmeni Oğuz Ekin, Mehmet Dal isimli arkadaşının aracılığı ile Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Durdur'un ruhsatlı tabancasını almak istedi. Arkadaşı Mehmet Dal ile Durdur'un evine giden Oğuz Ekin, bir süre oturduktan sonra satın almak için pazarlık ettiği tabancayı denemek istediğini söyledi. Eline aldığı tabancayı önce Okul Müdürü Bekir Durdur'a doğrultan Oğuz Ekin, daha sonra silahı kendi başına dayayarak bir el ateş etti. Bunalıma giren öğretmenin intiharına tanık olan arkadaşı Mehmet Dal, Okul Müdürü Bekir Durdur ve eşi Mine Durdur şoka girdi.

İntihar eden Ekin'in görev yaptığı Makzume Lisesi'nin Müdürü Zekeriya Kara, Oğuz Ekin'in emekli olmak için 10 günlük rapor aldığını, ayrıca psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber