Türk Eğitim-Sen'den, imza yetkisinin okul müdürlerinden alınmasına tepki

Haber Giriş : 19 Mart 2005 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle, İta Amirliği yetkisinin okul müdürlerinden alınarak illerde Milli Eğitim Müdürleri'ne, büyükşehirlerde de İlçe Milli Eğitim Müdürleri'ne verilmesine tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, bu durumun iş yükünü artıracağını savundu. Özcan yaptığı yazılı açıklamada, 1997 yılından beri İta Amirliği yetkisinin okul müdürlerine verildiği hatırlatarak, yeni uygulamayla, 150 ilköğretim okulu ve 10 anaokulu bulunan bir ilçede evraklara aylık ortalama 36 bin imza atıldığına dikkati çekti. Şube müdürünün bir evrakı incelemeye yarım dakika ayırması durumunda, 36 bin imzaya 18 bin dakika harcaması gerekeceği belirten Özcan, "Bu da ayda 300 saat demektir. Yani şube müdürünün aylık ortalama 36 bin imza atabilmesi için günde 10 saat iş başında olduğu düşünüldüğünde, 30 gün yani tam bir ay hiç uyumadan, dinlenmeden çalışması zorunludur" dedi.

İta Amirliği yetkisinin okul müdürlerine verilmemesiyle birlikte şube müdürlerinin sırtına daha fazla yük bineceğine dikkati çeken Özcan, şube müdürünün yoğun çalışma temposu dolayısıyla evrakların imzalanması sırasında yanlışlık yapılabileceği ve bunun da karmaşaya yol açabileceği ifade edildi. Bu yetkinin okul müdürlerine verilmemesinin güven zedeleyici olduğu kaydeden Özcan, "Okul müdürlerine güvensizliğin bir simgesi olarak ta yorumlanabilecek bir uygulama, hassasiyetleri göz ardı etme anlamı taşımaktadır. Devletin milyarlık tesislerini daha da önemlisi gözbebeğimiz çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul müdürlerine basit evrakları imzalama yetkisini bile çok görmek ne kadar doğru bir davranıştır, tartışılır" şeklinde konutu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i de eleştiren Özcan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda boru öttürme dönemi sona ermiştir. Eğitimde çıkmazlar yaratmayı adet haline getiren bakanlık keyfi yönetime artık son vermelidir. Bakanlık çıkarları doğrultusunda hareket ederken binlerce eğitim çalışanını mağdur ettiğini unutmamalıdır" açıklamasında bulundu.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber