YAŞ'ta ihraç yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur ERGAN

İki general ve bir amiralin açığa alınmasından sonra hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesini bir araya getiren Yüsek Askeri Şûra'nın (YAŞ) bir günlük kış toplantısı dün Genelkurmay Karargâhı'nda yapıldı.

Şûra sonunda yapılan iki maddelik kısa açıklamadan, disiplinsizlik veya irticai faaliyet nedeniyle herhangi bir personelin TSK ile ilişiğinin kesilmediği anlaşıldı. Geçen yılki kış şûrasında ise iki personel için ihraç kararı çıkmıştı.

Dünkü açıklamada şöyle denildi: ?TSK'nın harbe hazırlık durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler değerlendirilmiş, hudutların mevcut durumu üzerinde durulmuş ve hudut güvenliği konusunda alınması gereken tedbirler görüşülmüştür.?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan şûraya Orgeneral Işık Koşaner ilk kez Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel de ilk kez ?kuvvet komutanı? olarak katıldı. Dün 09.45'de başlaması planlanan kış şûrası, 45 dakikalık gecikmeyle toplandı. 09.45'de Genelkurmay Karargâhı'na gelen Erdoğan, şûra öncesi Org. Koşaner'le başbaşa görüştü. Bu görüşmede komutanların açığa alınması ve 16 Aralık'ta ilk duruşması yapılacak Balyoz davasının ele alındığı ileri sürüldü. Bu görüşmenin ardından da 10.30'da şûra toplantısı başladı. YAŞ sonrası Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Konutu'nda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir araya geldi.

Gül yemek vermedi

Geçen yıllarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ üyelerine öğle yemeği verirken, bu yıl sabah saatlerinde AGİT Zirvesi için Kazakistan'a gitti. Kazakistan'a öğleden sonra gitme imkanı da olan Gül'ün bu tutumu kulislerde, ?Cumhurbaşkanı Cumhuriyet resepsiyonuna gelmeyen askerlere karşı tavır mı koydu? sorusuna neden oldu. Köşk kaynakları ise AGİT Zirvesi için Kazakistan ziyaretinin çok önceden belli olduğunu belirtererek, bu iddiaların doğru olmadığını söylediler. Şurada Cumhurbaşkanı'nın onayını gerektiren ihraç kararı olmadığı için YAŞ'la ilgili kısa açıklama, sözlü olarak Gül'e bildirip onayı alındıktan sonra yayınlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber