Başbakan: Hiç geliri olmayanlar için konut projesi hazırladık

Haber Giriş : 20 Mart 2005 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KTSO) onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dikkat çekecek bir sıçrama yaparak dünyanın ekonomi vitrinine oturduğunu söyledi. Türkiye'nin rotasını geleceğe taşımak için çabaladıklarını vurgalayan Erdoğan, "Bugün bu çalışmalarımızın boşa gitmediği insanlarımızın yavaş yavaş yüzünün güldüğünü görüyor ve mutlu oluyoruz. Bu milletin başı öne eğilmeyecek, umutları hayalleri kararmayacak. Yaşadığımız acı tecrübelerden millet olarak çıkardığımız tecrübelerle Türkiye'yi her gün daha ileriye götürecek enerjiyi, gücü kendimizde buluyoruz. Bu potansiyel Türkiye'de vardır. Bu millette bu potansiyel vardır" şeklinde konuştu.

Sorumluluğun bilinci içerisinde olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün uyuşturucu müptelası bir gençlik var. Bunun yanında tinerci, çalan çırpan bir gençlik var. Bu nereden kaynaklanıyor? Araştırdığımız zaman değerlerinden uzak, ruh kökünden uzak, tarihinden uzak, ahlakından uzak. Eger bir insan tüm bunlardan uzak olursa tabii ki bu sıkıntıları yaşayacak, topluma yaşatacaktır"

Özürlülere konut müjdesi de veren Başbakan Erdoğan, hiç geliri olmayan fakirler için yeni bir proje hazırladıklarını ve 45-55 metrekarelik daireler yapacaklarını, bunun taksitlerinin de Sosyal Dayanışma Fonu'ndan karşılayacaklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, geceyi Kahramanmaraş'ta geçirdikten sonra, sabah Nurdağı-Kahramanmaraş duble yol temel atma töreni, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Kongresi, Karasu İçmesuyu Projesi açılış töreni, özel okullar temel atma töreni ile Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Kooperatifi temel atma törenine katılacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber