Muzaffer öğretmenin mektubu Bakanlar Kurulunda ele alındı

Haber Giriş : 20 Mart 2005 01:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite mezunu kızına sağlık karnesi alabilmek için 3 ay kapı kapı dolaşan Kayserili öğretmen babanın mektubu Bakanlar Kurulu toplantısının gündemini değiştirdi. Bakanları duygulandıran mektubu okuyan Başbakan Erdoğan, sorunun hemen çözülmesini sağladı.

Üniversite mezunu, bekar kızına sağlık karnesi alabilmek için 3 ay kapı kapı dolaşan Kayserili emekli öğretmenin mektubu Bakanlar Kurulu toplantısının gündemine damgasını vurdu. Mektubunda, ?Bana işkence edenlere hakkımı helal etmiyorum. İşkenceleri kaldırma kudretinde olanlara gelince, "Ben ölene kadar süreleri var. O zamana kadar bu işkenceleri kaldırırlarsa, hakkımı helal edeceğim. Kaldırmazlarsa onlara da hakkımı helal etmiyorum" diyen Muzaffer öğretmen, bakanları da duygulandırdı. Muzaffer Koçer'in 7 sayfalık mektubu okuyan Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'den sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

AZMİN ZAFERİ

Kayseri'de oturan emekli öğretmen Muzaffer Koçer'i isyan ettiren bürokratik çilenin öyküsü şöyle: ?Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi'ni biteren kızı Mürşide Koçer'e sağlık karnesi almak için Emekli Sandığı'na müracaat eden Koçer'den çok sayıda belge istendi. 18 yaşını bitiren bekar kızların, babasının sosyal güvenlik imkanlarından sağlık karnesi alabilmesi için 8 ayrı yerden belge almak gerekti. Koçer'in bu işlemleri tamamlaması tam 3 ay sürdü. Sağlık karnesi çıkarma mücadelesini kaleme alan Koçer, yaşadıklarını, duygusal bir mektuba dönüştürdü ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'e gönderdi. Koçer'in mektubunda anlattıklarından etkilenen Dinçer, mektubu Bakanlar Kurulu'na götürerek, bakanlara dağıttı. Bakanları etkileyen ve duygulandıran konu iki ay önceki Bakanlar Kurulu'nda ayrıntıları ile tartışıldı. Başbakan Erdoğan, durumun düzeltilmesi ve kırtasiyeciliğin azaltılması için Müsteşar Ömer Dinçer'e talimat verdi.

ŞİMDİ HELAL OLSUN

Sorunun çözüldüğünü ve sağlık karnesi çıkarmak için bürokratik işlemlerin 3'e düşürüldüğünü öğrenen Koçer, ?O zaman hakkımı helal etmenin de zamanı geldi. Başta sayın Başbakan olmak üzere, Müsteşar Ömer Dinçer Bey ve Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç'e teşekkür ederim. En azından benim yaşadığım sıkıntıları diğer vatandaşlar artık yaşamayacakî diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Emekli Sandığı ve Bağ-Kur ile SSK tarafından sağlık karnesi verilmesinde bürokratik işlem ve kırtasiyeciliğin azaltılması için Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Dinçer'in görevlendirdiği uzmanlar, hastaneleri dolaşarak vatandaşın çilesini bizzat yaşadı ve gereksiz evrak trafiğini ortadan kaldıracak reçete yazdı. Beyan esası kabul edilerek sağlık karnesi çıkarmak için istenilen belgeler 8'den 3'e düşürüldü. Yeni sisteme göre, vatandaş sağlık karnesi almak için başvurusunu yapacak. Vatandaşa ait bilgilerin doğru olup olmadığı ilgili kurum tarafından Kimlik Paylaşım Sistemi (MERNİS) ile araştırılacak.

Dünden Bugüne Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber