?Özlük dosyası' değişiyor Memur Bilgi Sistemi geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

Hükümet, memurların ?özlük dosyasını? değiştiriyor. Yeni sistemle ?Memur Bilgi Sistemi? kuruluyor.

TBMM'ye gönderilen torba tasarıya konulan bir madde ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ?Memur kütüğü ve özlük dosyası? başlıklı 109'uncu maddesi tamamen değiştirildi. Yeni düzenleme ile sistem değişikliğine gidilirken, memurlar hakkında toplanacak ?bilgilerin? kapsamı da genişletildi. Düzenleme, özetle şu hükümleri içeriyor:

Mal varlığı dosyada

Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası esas alınarak kurumlarınca tutulacak personel bilgi sistemine kaydolacak. Her memur için bir özlük dosyası tutulacak. Özlük dosyasına, memurun kişisel ve mesleki bilgileri, mal bildirimleri, varsa inceleme, soruşturma, denetim raporları, disiplin cezaları ile ödül ve başarı belgesi bilgi ve belgeleri konulacak.

Memurların başarı, yeterlik ve ehliyetlerinin tespitinde, derece yükselmelerinde, emekliye ayrılmalarında veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde, hizmet gerekleri yanında özlük dosyaları göz önünde bulundurulacak..?

Halen uygulanan maddeye göre devlet memurları kurumlarınca tutulacak memur kütüğüne kaydoluyor ve haklarında özlük dosyası tutuluyor. Memurların sicil dosyasında ise müfettişler tarafından verilen denetim raporları yer alıyor. Memurların derece yükseltmeleri ve emeklilik işlemlerinde sadece bu bilgiler esas alınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber