Yeni TCK doğulu belediyelerin kabusu olacak

Haber Giriş : 20 Mart 2005 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ceza Kanunu (TCK), 1 Nisan'da yürürlüğe girmesi ile birlikte belediyeleri zorlu bir dönem bekliyor. İşte özellikle doğulu belediyeleri zorlayacak yeni uygulamalar:
20 Mart 2005 00:58

Yeni TCK'da özellikle ruhsatı olmayan ev sahipleri hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilecegi ifade ediliyor. Özellikle doğu illerinde ruhsatsız binaların fazla olması belediyeler için büyük sorun teşkil edecek.

Ruhsat konusunda fazla hassas olmayan belediyeler yeni yasa ile artık vatandaşlara ruhtsat konusunda esneklik tanıyamıyacak. Ruhsatı olmayan mekan sahiplerinin en kısa sürede ruhsat almaları gerekecek.

Ağrı'da yapılan evlerin yüzde 75'nin ruhsatsız olduğunu belirten Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş ruhsatsız vatandaşların 1 Nisan'dan sonra zor anlar yaşayacaklarını söyledi.

Önceki dönemlerde ruhsatsız evlerin yapılmasına izin verilmesi ruhsatsız ev sayısının artmasına sebep olduğunu hatırlatan Aktaş " Malesef Ağrı'da ruhsatsız bir çok mekan bulunyor. Tabiki bunlara önceden bina konusunda izin verilmiş. 1 Nisan'dan sonra zorunlu olarak herkesten ruhsat isteyeceğiz. Bizde vatandaşların ruhsat alması konusunda belediye olarak vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Ama bütün yardımlarımıza rağmen ruhsat çıkarmayan vatandaşlarımız hakkında da ne gerekiyorsa yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinden beri ruhsatsız hiç bir binaya izin verilmediğini belirten Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu, "Yasa yürürlüğü girdikten sonra Tutak'ta ruhsatsız binaya sahip olan vatandaşlara elimizden geldiğince yardım edeceğiz. Umut ediyoruz ki vatandaşamız bize bu konuda yardımcı olur." dedi.

cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber